Annonce:
Annonce:

Prædikant efter fredagsbøn: Stem ikke til valget, muslimer

Efter fredagsbønnen i Det Islamiske Trossamfunds moske i København mødte en flok muslimske anti-demoktrater op for at opfordre deres trosfæller til ikke at stemme. Özlem Cekic (SF) mener, at det er vigtigt ikke at lytte deres budskab

Se Abu Abdurrahman ved moskeen. (Video/redigering: Lars Hansen)
Annonce:
Følg Politik

Se hele interviewet med Abu Abdurrahman herover artiklen

Solen stod højt på himlen og stemningen var fredsommelig ved Det Islamiske Trossamfunds moske på Dortheavej i København, hvor hundredvis af mennesker fredag eftermiddag var mødt op for at deltage i fredagsbønnen.

Efterfølgende blev freden kortvarigt afbrudt, da den muslimske prædikant og talsmand for den danske afdeling af jihad-gruppen Millatu Ibrahim, Abu Abdurrahman, valgte at stille sig op foran moskeen for at udbrede sit budskab.

Millatu Ibrahim blev i 2014 etableret i Danmark. Gruppen er forbudt i Tyskland.

- Stem ikke til valget, muslimer, gentog den muslimske prædikant flere gange.

Ny fanatisk jihad-gruppe i Danmark

Annonce:

Det markante opråb skabte postyr i forsamlingen, og flere af tilhørende valgte at råbe tilbage med budskabet om, at Abu Abdurrahman og hans slæng, der uddelte flyers med anti-demokratiske argumenter, skulle tage at gå deres vej.

Ønsker sharia
Den muslimske prædikant mener, at der bør indføres sharia-lovgivning i Danmark, og at demokratiet bør afskaffes.

- Som enhver muslim ønsker jeg Allahs love og regler, lød det fra Abu Abdurrahman, da Ekstra Bladet talte med ham på Dortheavej.

Abu Abdurrahman mener, at mennesket ikke selv er i stand til at vurdere, hvad der er bedst for mennesket, og derfor er sharia-lovgivning efter hans mening den eneste rigtige vej.

Hvorfor er det så, at I bor i Danmark, hvor der jo er demokrati, og ikke i et land, hvor der er sharia-lovgivning?

- På samme måde, som demokratiet bomber i vores lande. Altså, vi står ikke her med bomber. Vi snakker stille og roligt til mennesker, og kalder dem til Allah. Ikke ligesom demokratiet gør. De sender bomber og alt det der, forklarede Abu Abdurrahman, der ikke ville svare klart på, hvad han mener om Islamisk Stats adfærd i Mellemøsten.

Annonce:

Jihad-gruppe på charmetur

Nogle vrøvlere
SF-politikeren Özlem Cekic har i perioden op til folketingsvalget valgt at stå foran en ny moske hver fredag for at opfordre muslimer til at stemme.

Den 39-årige politiker mener, at det er vitalt, at muslimer ikke lytter til de anti-demokratiske røster.

- De er nogle vrøvlere, som er skadelige for ytringsfriheden og demokratiet. De lukker bare gylle ud. Demokrati og islam kan sagtens forenes, fastslår Özlem Cekic, som fredag eftermiddag delte valg-pjecer ud foran stormoskeen i Københavns nordvestkvarter.

Annonce:

- Jeg synes, at anti-demokraterne er fuldstændig langt ude. Demokratiet er værd at kæmpe for, og derfor er det nødvendigt, at vi alle siger fra overfor ekstremisterne. De taler til sarte sjæle, som lader sig overbevise om, at de ekstreme synspunkter er sandheden, lyder det fra Özlem Cekic, der sidste fredag under mere fredelige forhold uddelte pjecer foran netop moskeen på Dortheavej i København.

Og den stålsatte politiker har et klart budskab til de danske muslimer:

- Gå ned og stem 18. juni!

Talsmanden for Det Islamiske Trossamfund har ikke ønsket at udtale sig om det konkrete episode, der fandt sted fredag eftermiddag foran moskeen på Dortheavej.

Herover artiklen kan du se interviewet med Abu Abdurrahman på Dortheavej i København.

Fakta om Millatu Ibrahim

* I september 2014 kunne Ekstra Bladet afsløre, at den islamisk jihad-bevægelse Millatu Ibrahim, med stærk inspiration fra IS, har etableret sig i Danmark. Gruppen, der er forbudt i Tyskland, tæller flere terrordømte og har tilhængere, som er medlemmer i IS.

* Den danske afdeling blev ifølge Ekstra Bladets kilder dannet i sommer og samler nogle af landets mest hardcore islamiske fundamentalister. Flere har angiveligt kamperfaring fra Syrien og Irak.

* Gruppen har bl.a. offentliggjort en video på YouTube, hvor en islamist fordømmer det danske demokrati og de muslimer, der anerkender det.

* Den anerkendte jihad-ekspert Nico Prucha fra Mellemøststudier på Wien Universitet har tidligere over for Ekstra Bladet forklaret at Millatu Ibrahim er en del af et europæisk islamistisk netværk, som er forbundet fra Østrig, Tyskland, Belgien, Frankrig og Storbritannien. Han er derfor ikke overrasket over, at de nu er dukket op i Danmark.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: