Annonce:
Annonce:

Prehn i nyt bilagsrod: Skrev forkert navn på middags-regning

Journalist afviser pure at have spist middag med fødevareminister Rasmus Prehn, der ellers har skrevet hans navn på bilag. Prehn beklager

Rasmus Prehn om restaurantbesøg til 2200 kroner: formålet var at have nogle dybere samtaler, og det var en god arbejdsmetode til det
Annonce:
Følg Politik

I sin tid som udviklingsminister spiste fødevareminister Rasmus Prehn middag på restaurant Undici, som han fik ministeriet til at betale. På bilaget har ministeren skrevet, at middagen var med journalist Søren Wormslev fra Nordjyske.

Men Søren Wormslev afviser pure nogensinde at have spist en middag med ministeren. Har ministeren bevidst oplyst noget forkert, vil det 'uden tvivl' være ulovligt. Selv kalder Rasmus Prehn det en fejl.

Lækker italiener
Middagen fandt sted 10. juni 2020 på restaurant Undici, der ligger i den fashionable bydel Christianshavn i København. Middagen, som ministeriet betalte, løb op i 1468 kroner inklusive drikkepenge. Drikkepengene har Rasmus Prehn senere betalt tilbage.

På kvitteringen, som Ekstra Bladet har fået udleveret som del af en aktindsigt, fremgår det, at middagen er spist med 'Søren Wormslev, Nordjyske Stiftstidende - Nordjyske.'

Annonce:

Og på kvitteringen kan man i Rasmus Prehns egen håndskrift læse det samme, underskrevet af ministeren.

- Jeg deltager ikke i sådan nogle arrangementer, hvor politikere betaler. Og jeg har ikke været ude at spise med Rasmus Prehn, siger Søren Wormslev til Ekstra Bladet.

- Har du nogen forklaring på, hvorfor han har skrevet dit navn på bilaget? 

- Nej. Det har jeg ikke. Jeg synes, det er mærkeligt. Men jeg har ikke yderligere at tilføje, siger journalisten.

Her er bilaget, hvor Rasmus Prehn har skrevet Søren Wormslevs navn på.
Her er bilaget, hvor Rasmus Prehn har skrevet Søren Wormslevs navn på.
 

En fejl
Rasmus Prehn skriver på onsdag morgen på Facebook, at der er tale om en fejl, at han skrev Søren Wormslevs navn på bilaget:

- I forbindelse med aktindsigterne er jeg desværre blevet gjort opmærksom på, at en forkert journalist er registreret på et bilag. Det har jeg talt med den pågældende journalist om.

- Derfor har jeg rettet henvendelse til Udenrigsministeriet, hvor jeg var udviklingsminister, da fejlen blev begået, for at gøre dem opmærksom på problemet.

Annonce:

Rasmus Prehn oplyser på Facebook, at han nu vil betale hele regningen for middaggen. Men han skriver ikke, hvem det så var, han spiste middag med.

Rasmus Prehn om at bruge ministerkort til private indkøb: Jeg betalte tilbage inden det kom frem i medierne

Uden tvivl ulovligt
Hvis ministeren - lige meget årsagen - bevidst har skrevet et forkert navn på et bilag, han har indleveret til ministeriet og fået refunderet, er det stik imod både lov og regler

Det vurderer fagansvarlig for forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing:

- Det er selvfølgeligt helt galt, hvis en minister oplyser noget forkert, når det kommer til en middag, som ministeriet betaler. Og det er potentielt strafbart.

- Det er uden for enhver tvivl i strid med reglerne og ulovligt, hvis Rasmus Prehn bevidst har oplyst noget forkert. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor sådan en sag vil ligge, hvis han har gjort det i sin egenskab af minister. Men det er utvivlsomt i strid med reglerne.

Annonce:

Prehns middage
Middagen er en af de mange middage, som Rasmus Prehn har spist med journalister, hvor enten ministeriet har betalt, eller ministeren efterfølgende har valgt at betale pengene tilbage. Der har også være udlæg med ministerkortet til øl.

Det har tidligere været kritiseret, at Rasmus Prehn på den måde - når han har betalt pengene tilbage - har brugt ministeriet som kassekredit. Det må man ikke.

Ekstra Bladet har tidligere afdækket, hvordan ministeren har beværtet B.T.'s debatredaktør Sanne Fahnøe og Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell på lækre restauranter.

Her spiste de:

 

Spiste hos bearnaise-konge

23. september 2020

Rasmus Prehns dyreste middag blev indtaget med en unavngiven erhvervsmand hos Danmarks ukronede bearnaise-konge på Maison. Den drives af den tidligere Michelin-kok Rasmus Oubæk og blev betalt på statens kort og efterfølgende kompenseret.

Maison ligger i Dronningens Tværgade midt i København og har et menukort, der ifølge hjemmesiden 'emmer af kvalitet og kærlighed til det franske køkken, hvor kvalitet kommer ved mad lavet fra bunden'.

Selve restauranten har 'ekstravagante marmorplader, smukke, dybe farver på væggene, vinkælder, dekorative spejle samt klassiske franske fletstole, der leder tankerne hen på Paris’ ældste og smukkeste bistroer.'

Pris: 2235 kr. HELE BELØBET TILBAGEBETALT EFTERFØLGENDE.

 

 

Fransk perle på Christianshavn

24. september 2020

Allerede dagen efter sit dyre restaurantbesøg på Maison fortsatte Prehn den ekstravagante stil.

I Strandgade på Christianshavn ligger restaurant Lalala, der på hjemmesiden beskrives som en 'fransk perle'.

Her spiste udviklingsministeren og politisk kommentator Hans Engell 'yndede, klassiske egnsretter med lokale grøntsager - enkel, veltillavet mad af gode råvarer' ifølge hjemmesiden.

Det hele blev serveret med 'utvungen servering, bramfri jargon, liv og glade dage! Sådan er Lalala!'

Pris: 1602 kr. REGNINGEN DÆKKET - 100 KRONER FOR DRIKKEPENGE TILBAGEBETALT EFTERFØLGENDE.

 

Sommerdag på lækker italiener

10. juni 2020

Rasmus Prehn måtte også til lommerne, da an i juni 2020 spenderede drikkepenge på statens kort, efter han havde mødt en unavngiven journalist på Restaurant Undici.

Undici ligger i et charmerende gammelt autoværksted ved vandkanten på et af Christianshavns solrige hjørner. Det ejes af de samme, der står bag Lalala.

Her fremgik det af bilaget, at middagen var med Søren Wormslev fra Nordjyske. Hvilket denne dog afviser pure. Prehn har kaldt det en fejl, men ikke oplyst, hvem han så spiste italienske lækkerier med.

Pris: 1468 kr. REGNINGEN DÆKKET - 100 KRONER FOR DRIKKEPENGE TILBAGEBETALT I FØRSTE OMGANG. HELE REGNINGEN EFTERFØLGENDE TILBAGEBETALT.

 

Italiensk med debatredaktør

8. januar 2020

På den italienske restaurant Buongiorno spiste Rasmus Prehn menuer og drikker vin og grappa med B.T.s debatredaktør, Sanne Fahnøe.

Prehn har efterfølgende måttet til lommerne og selv tilbagebetale 320 kroner. Resten er blevet godskrevet i Udenrigsministeriet.

Pris: 1145 kr. REGNINGEN DELVIST TILBAGEBETALT EFTERFØLGENDE (320 kr.).

 

--- Fortsatte som fødevareminister ---

Ekstra Bladet har også kunnet beskrive, hvordan Rasmus Prehn havde tjenestekortet fremme i Fødevareministeriet.

Bl.a. har han her skullet tilbagebetale regninger fra Sørens Værtshus og den italienske restaurant Famo Metro, hvor han spiste med B.T.s debatredaktør.

Læs mere herunder

 

Mere italiensk til debatredaktøren

30. november 2021

På Famo Metro spist Rasmus Prehn italiensk med stil sammen med B.T.s debatredaktør, Sanne Fahnøe, men endte med at skulle betale en stor klump af regningen tilbage.

Pris: 2210 kr. REGNINGEN DELVIST TILBAGEBETALT EFTERFØLGENDE (1034 kr.).

 

Gav omgang på værtshus

12. maj 2021

Selvom Rasmus Prehn - i strid med reglerne - var stor i slaget med sit ministerkort på Sørens Værtshus 12. maj, var der først betalt tilbage til ministeriet 1. juli 2021, viser notaen fra ministeriets konto.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvem der nød godt af omgangen.

Pris: 270 kr. HELE BELØBET TILBAGEBETALT EFTERFØLGENDE.

 

Måtte rykke for tilbagebetaling

30. april 2021

Rasmus Prehns tur på Kanalcaféen 30. april sidste år fører til flere rykkere fra departementets regnskabsafdeling, som må inddrive pengene hos ham.

Først 20. maj lykkes det at få pengene tilbage.

Hverken Fødevareministeriet eller Prehn har oplyst, hvem ministeren spiste med.

Pris: 1780 kr. HELE BELØBET TILBAGEBETALT EFTERFØLGENDE.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Der er blevet uddelt næser til både Mette Frederiksen og Mogens Jensen, men betyder det overhovedet noget som helst? Lyt til ugens ekstraudgave af 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: