Annonce:
Annonce:

Presset Ellemann: Nu skruer jeg op

Venstres massive tab af profiler og stemmeslugere kunne ikke pille jubel-optimismen af Jakob Ellemann-Jensen på partiets sommergruppemøde

Annonce:
Følg Politik

Stemmesluger efter stemmesluger, profil på profil er forduftet fra Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensens geledder.

Alligevel havde Ellemann selv denne politiske analyse af partiets øjeblikkelige kampform på partiets sommergruppemøde i Kolding fredag:

- Vi er altså på en opadgående kurve.

Ellemanns hyr med at dæmpe gennemtrækket fra udgangsdøren, kulminerede i sidste uge, da hans nære allierede Tommy Ahlers også smuttede med den begrundelse, at han vil få udrettet mere et andet sted.

Elendig optakt
Kort sagt: den dårligst tænkelige optakt til sommergruppemødet, der ellers slavisk fulgte grønspætte-bogen for politisk kommunikation:

Annonce:

Tre unge Venstre-medlemmer blev sat ind på forreste række blandt pressefolkene, så der så mere tætpakket ud på tv-billederne.

Ellemann lancerede også et forslag om flere læger i 2035 samt ti principper for et borgerligt samarbejde, der dog for en stor dels vedkommende har store kvaler med at bestå ikke-testen:

Men principperne, der blandt andet omfatter 'dansk økonomi skal fremtidssikres' og 'god velfærd i hele Danmark', bed ikke rigtig på pressen.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Skruer op
Ekstra Bladet spurgte blandt andet, om det er de mange frafaldne eller Ellemanns ledelse, den er gal med:

- Der er mange forskellige forklaringer på, at de er gået. Men jeg tror nu ikke, at mange af dem er gået på grund af min ledelse, lyder det fra Jakob Ellemann.

- Stopper du efter næste valg, hvis det her fortsætter?

Annonce:

- Nej. Jeg skruer op for mit engagement, lød det fra Ellemann, der dog ikke fik sat ord på, hvorfor han har ventet til nu, før han skruede op.

- Vi er i gang med at få genoprettet borgernes tillid til Venstre. Så så let kommer du ikke af med mig, lød det Venstres formand.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Ekstra Bladets poltiske kommentators analyse af Tommy Ahlers farvel til politik

Hop af, Jakob
Humøret var også intakt, da en journalist fra Berlingske mindede Ellemann om sommergruppemødet for to år siden, hvor Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen kørte til pressemødet på en golfvogn med Ellemann på bagsmækken.

Hvilket råd ville du give dig selv, hvis du kunne skrue tiden tilbage, ville journalisten vide.

- Hop af, lød det grinende fra Ellemann, der dog hurtigt korrigerede sig selv til at understrege en af hans ofte fremførte pointer om sit pressede lederskab, nemlig at han skal være sig selv.

Venstres Jakob Ellemann-Jensen (til højre), Venstres Lars Løkke Rasmussen og Venstres Kristian Jensen ankom i en golfvogn til pressemødet sidste år. Foto: Jens Dresling
Venstres Jakob Ellemann-Jensen (til højre), Venstres Lars Løkke Rasmussen og Venstres Kristian Jensen ankom i en golfvogn til pressemødet sidste år. Foto: Jens Dresling
 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: