Annonce:
Annonce:

Presset Tulle: Jeg er den rette

Formanden for DF forsvarer sig med næb og kløer

Meld- og Feld-sagen skal ikke stå i vejen for, at Messerschmidt kan være næstformand i Dansk Folkeparti, lød det fra Kristian Thulesen Dahl, selvom han tidligere har kaldt sagen for 'sjusk på et meget højt plan'. Video: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

- Jeg er fuldstændig overbevist om, at jeg er den rette formand. Ellers ville jeg ikke være her. Siden folketingsvalget har vi arbejdet på at organisere os, og sommergruppemødet har vist, at vi er på rette spor.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på spørgsmålet om, hvorvidt han er den rette formand for partiet trods vælgerkrise til partiets pressemøde.

- Vi arbejder politisk og har forslag til, hvordan vi kan hjælpe danskerne. Med de 16 politikere, vi har i Folketinget, kan vi arbejde godt, siger han videre.

- Jeg er her i nogle år endnu, slår formanden ligeledes fast.

DF's sommergruppemøde er blevet afholdt på baggrund af lave meningsmålinger, som i valgkontekst ville give partiet endnu færre mandater, end de fik til valget sidste år.

Annonce:

Mandag blev Morten Messerschmidt udnævnt til næstformand for partiet på bekostning af Søren Espersen, der 'ofrede sig' for partiets fremtid.

Espersen: - Jeg har ofret mig

En af målingerne viser nemlig, at partiet ville stå til at få ti mandater. Det er altså seks færre end dem, partiet fik ved sidste års valg.

Her fik DF med 8,7 procent af stemmerne en kæmpe vælgerlussing og gik fra 37 til 16 mandater.

Samtidig har dele af baglandet rettet kritik mod formanden, Kristian Thulesen Dahl, og ledelsen på Christiansborg. Fem byrådsmedlemmer har endda forladt partiet - tre af dem til fordel for Nye Borgerlige.

Morten Messerschmidt bliver ny politisk næstformand i Dansk Folkeparti

DF kan eksplodere

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Henrik Qvortrup fælder dom over situationen i Dansk Folkeparti. Video: Marie Glerup og Christian Kraglund

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: