Presset TV2-boss indrømmer: Fejl at fjerne kritiske spørgsmål til Løkke

TV2 News har tidligere afvist, at TV-kanalen lod sig presse af Løkkes spinmaskine. Men her fem dage efter kaster nyhedsdirektør, Michael Dyrby, sig hårdt presset ned på maven

Sådan sagde Løkke, da Ekstra Bladet konfronterede ham om raseriet før en TV 2-udsendelse, der skulle have fået kanalen til at tage spørgsmål ud. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Du har et standpunkt til du tager et nyt. Det gælder for mange politikere, men nu har samme fænomen ramt TV2's redaktion.

Tidligere har TV2 News-chefredaktør Mette Østergaard afvist over for Ekstra Bladet, at TV2-ledelsen har ladet sig føje af Lars Løkke Rasmussen og fjernet ubehagelige spørgsmål om Løkkes troværdighed.

Men i dagens udgave af Presselogen fik TV2's valgpibe en anden lyd, og nyhedsdirektør Michael Dyrby kastede sig fladt ned på maven.

Her erkendte han, at TV-stationen begik en fejl, da de fjernede kritiske spørgsmål til statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen.

- Når vi sidder her fem dage efter, så vil vi da have truffet en anden beslutning. Det er da klart, at principielt skal man ikke acceptere, at der bliver taget spørgsmål af. Det kan der ikke være to meninger om. Det vil alle redaktører i Danmark sige, siger Michael Dyrby

Lars Løkke Rasmussen (Foto: Lars Krabbe) Dansk politik TV2 hjælper ham igen: TV-vært misbrugt i Løkkes valg-reklame  

Presselogens vært: Jeg vil gerne have skåret ud i pap, om det var en forkert eller en rigtig beslutning?

- Set i bakspejlet, skulle vi da have afvist det, siger Michael Dyrby

Herefter gik bølgerne hårdt i studiet, hvor blandt andet Børsens ansvarshavende chefredaktør gik hårdt til Michael Dyrby.

- Det her handler ikke om rødt eller blåt. Det handler om, hvorvidt seerne kan stole på, at vi stiller de spørgsmål, som vi synes, der skal stilles.

- Der er jo faktisk tale om et format, hvor seerne bliver foregivet, at de uredigeret kan stille spørgsmål. I den situation er det jo endnu mere problematisk, at I piller et element ud, siger Anders Krab-Johansen i Presselogen.

Raseri i sminkeskur
Sagen er opstået i forbindelse med TV2-programmet Krydsild, hvor danskerne får lov til at stille spørgsmål til politikerne.

Venstre-formanden tindrede nemlig af raseri, da han forud for sin tv-optræden nægtede at ville svare på et seerspørgsmål om sin lave troværdighed, hvilket han ellers selv har kommenteret flere gange i valgkampen.

Lars Løkke Rasmussen (Polfoto) Dansk politik TV 2-chef: Derfor fjernede vi spørgsmål til Løkke

Derfor tog Løkkes spindoktor kontakt til TV2s ledelse, og det endte med, at tv-bosserne lod kritiske spørgsmål om Løkkes lave troværdighed helt udgå af programmet.

I en intern mail til TV2's medarbejdere, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, skriver en ansat følgende om optrinnet:

’Jeg ved, der er pres på i den situation, vi står i, hvor en statsministerkandidat er ved at rive vores sminke-skur ned i raseri, og han i øvrigt er for sent på den,' skriver TV2-medarbejderen, som svar på efterkritikken om episoden.

'Jeg har ALDRIG og kunne ALDRIG DRØMME OM at indgå forhåndsaftaler med politikere om, hvad de kan blive spurgt til. Det er i min verden Venstre, der med held skaber tvivl om, hvorvidt der er en aftale og om, hvor specifik den er’, hedder det i mailen.

To gange tidligere i valgkampen har TV2 beklaget et interview. Første gang i forbindelse med Panorama-sagen, hvor direktøren blev jagtet gennem Tivoli. Og senere i et interview i 19 Nyhederne, hvor Dyvia Das talte forbi Kristian Jensen.

Pinligt for TV 2, mener Ekstra Bladets politiske journalister.

Lars Løkke Rasmussen og hans spindoktor Christian Hüttemeier. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Løkkes spindoktor: Nu spørger I ikke om fadbamser, vel?

Lars Løkke Rasmussen var ikke glad for de planlagte spørgsmål i TV2 NEWS-programmet Krydsild. (Foto: Joachim Adrian) Dansk politik Intern mail afslører: Løkke rasende lige inden LIVE-program

På mandag afholder Ekstra Bladet stort debatdøgn. Følg os på Snapchat, hvor vi fra 08.00 til 23.00 præsenterer valgstof på en helt ny og underholdende måde.

 

130 kommentarer
Vis kommentarer