Privat-Lars slår til igen: 'En meget usædvanlig situation'

Endnu en sag om privat-Lars versus statsminister-Lars dukket op. Ekspert undrer sig meget

Lars og Sólrun Løkke Rasmussen. Foto: Stine Bidstrup
Lars og Sólrun Løkke Rasmussen. Foto: Stine Bidstrup
Følg Politik

– Det er en meget usædvanlig situation – jeg kan ikke erindre noget, der minder om det.

Ekspert i offentlig ledelse og professor på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh undrer sig mildest talt over, at Lars Løkke Rasmussen som statsminister har valgt agere bisidder for sin kone i en privat sag om hendes ansættelsesforhold som lærer på læseskolen under Det Kongelige Teater. En sag, der endte med, at Sólrun Løkke Rasmussen blev afskediget.

Løkke troppede op på rektors kontor: Sólrun fyret som lærer

Dermed er endnu en sag om privat-Lars versus statsminister-Lars dukket op.

Lars Løkke Rasmussen skelnen mellem det private og professionelle blev for alvor kendt under sagen om hans forhold til de såkaldte kvotekonger.

Tilbage i januar røg Løkke i samråd, efter at Ekstra Bladet havde afsløret, at han havde fået et gratis sommerhusophold af stor-fiskeren John-Anker Hametner Larsen samt havde deltaget i kvotekongens firmafest.

Har ret til privatliv
I forbindelse med samrådet ønskede Lars Løkke dog ikke at svare på en række spørgsmål om relationen til kvotekongen, da han ikke mente, at det havde noget med hans ministergerning at gøre.

– Jeg har ligesom alle andre mennesker ret til et privatliv. Hvem jeg spiser med privat, hvem jeg besøger privat, hvem jeg bruger min fritid med, det er privat.

– Jeg er meget opmærksom på, at jeg er Danmarks statsminister, og at jeg i den funktion skal efterleve alle regler og i øvrigt opføre mig ordentligt og repræsentere os alle. Men jeg er også nødt til at insistere på retten til at have et privatliv, sagde Løkke i forbindelse med samrådet.

Minister i døgnets 24 timer
Tidligere har Løkke imidlertid ladet forstå, at man skam er minister 24 timer i døgnet.

Det skete på et pressemøde 13. april 2010 om, at daværende udenrigsminister Lene Espersen (K) havde prioriteret en familieferie på Mallorca over et arktisk møde i Canada.

– Jeg har den holdning, at det at være minister er en funktion, og den bærer man på sig hele året alle døgnets 24 timer, uanset hvor man så fysisk opholder sig, sagde Lars Løkke Rasmussen ved den lejlighed.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind