Professor om Ferrari-politiker: Groft eksempel på bestikkelse

Professor i forvaltningsret er klar i mælet om Simon Pihl Sørensens Ferrari-kørsel

Brian Weichardt konfronterer Simon Pihl Sørensen der angiveligt har lånt en Ferrari som bestikkelse. Foto: Anthon Unger

Ekstra Bladet har fremlagt Ferrari-sagen for Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret på Aalborg Universitet. Han tøver ikke med at kalde sagen for bestikkelse:

- Sådan som det er blevet fremlagt med de her oplysninger, så mener jeg klart, at det her er bestikkelse. Det opfylder alle straffelovens betingelser for bestikkelse, siger han.

Simon Pihl Sørensen, viceborgmester i Lyngby-Taarbæk og Ferrari-glad socialdemokrat. Foto: Tor Birk Trads Dansk politik Solgte grund til bilkonge: Så kørte viceborgmester Ferrari

Sten Bønsing sammenligner den her sag med retssagen mod to tidligere politifolk, der sidste år blev idømt 40 dages betinget fængsel for at have modtaget bestikkelse i form en af safari-tur betalt af rigmanden Karsten Ree.

Her fik politibetjentene ophold på Karsten Rees farme i Kenya og Zanzibar til en værdi af 26.661 kroner.

Og der er ikke bare tale om detaljer i denne sag, slår Sten Bønsing fast:

-  Det er bestemt ikke en bagatel-sag, vi taler om. Vi taler nok om en af de grovere sager, siger han.

Ifølge forvaltningsretsprofessoren gør det ingen forskel, hvis konen har stået for at skaffe adgang til Ferrarien. Så længe almindelige borgere ikke har samme muligheder, så er det bestikkelse, siger han.

- Hvis andre ikke samme mulighed for at leje bilen, vil det være bestikkelse, at køre rundt i den Ferrari, når han har den post i det offentlige, siger Sten Bønsing.

Se hele interviewet med S-politikeren her:

Simon Pihl Sørensen, viceborgmester i Lyngby-Taarbæk og Ferrari-glad socialdemokrat. Foto: Tor Birk Trads Dansk politik Ferrari-politiker: Snak med min kone

Tidslinje: Fra byggesag til Ferrari-kørsel

Skal finansiere letbane
Ultimo 2015: Lyngby Taarbæk sætter gang i arbejdet med at udstykke grunde, som skal sælges langs strækningen, hvor den nye letbane skal bygges.

Roser Ferrari
14. april 2016: Simon Pihl Sørensen deltager på et borgermøde, hvor naboer udtrykker bekymring over det nye byggeri. Blandt andet vil en vide, hvorfor der skal placeres industri midt i et boligområde. Simon Pihl slår borgernes skepsis hen:

‘Der er ikke tale om industri. Der er ikke noget der støjer. Det behøver, du ikke være bekymret for.

Senere på mødet fremhæver den bilglade S-politiker også det positive ved, at det italienske luksusmærke kommer til Lyngby.

‘Det at Novozymes og Ferrari kommer til Lyngby betyder, at der sker noget for området. Og vi skal løse det trafikalt.

Trodser egne embedsmænd
12. juni 2017: Simon Pihl Sørensen står som formand for byplanudvalget i spidsen for et snævert flertal, der godkender byggeriet på Ferrari-grunden.

I strid med sin egen forvaltnings anbefaling godkender Simon Pihl sammen med de radikale og Venstre, at byggeriet må opstille to seks meter høje reklame-pyloner. Det er i lodret strid med lokalplanen. Den dikterer, at der kun må være et skilt; og at det kun må være 1,5 meter i højden.

Men Simon Pihl og co. afviger fra lokalplanen og vedtager Formula Automobiles ønske ‘ud fra en konkret vurdering.'

Simon og Johnny graver første spadestik
29. august 2017: Ferrari-milliardæren og S-viceborgmesteren bliver fotograferet sammen til første spadestik på Ferrari-grunden.

Handlen er endelig
20. september 2017: Skødet udstedes til Johnny Laursens firma. Købsprisen er 26,9 mio. kroner. Ifølge en aktindsigt hos Lyngby Taarbæk kommune har der kun været én budgiver i processen.

Leasing-aftale indgås
5. december 2017: Formula Automobile udsteder en leasingaftale for den 5,2 mio. kroner dyre Ferrari Lusso. Leasingaftalen er udstedt til Formula selv.

Kører Ferrari
Medio december 2017: Simon Pihl Sørensen bliver første gang spottet i den italienske luksusbil. Der sker foran Lyngby rådhus.

Ferrarien spottes ved hjemmet
26. december 2017: Ferrarien fotograferes foran Simon Pihl Sørensens indkørsel. Han er i løbet af dagene op til jul blevet set - og ikke mindst hørt - adskillige gange i kvarteret. Det fortsætter på i juledagene og på den anden side af helligdagsperioden.

Leasingaftalen stopper
4. januar 2018: Leasingaftalen med Formula Automobile ophører, og Ferrarien afmeldes motorregistret.

Ferrari Lusso GTC4. En heftig sag med 670 hestekræfter. Foto: Ferrari Samfund Så potent er S-viceborgmesters Ferrari-drøm