Annonce:
Annonce:

Professor om Rock-Troels: Regelbrud på regelbrud

Langt de fleste af de gratis koncerter, Troels Lund Poulsen har været til, kan ikke retfærdiggøres, lyder det fra professor

Troels Lund Poulsen med kæresten Anne Simonsen før koncerten med Metallica i Royal Arena. De eftertragtede billetter blev betalt af BC Hospitality Group, der har VIP-adgang til arenaen. Foto: James Alexander Thisted/Ritzau/Scanpix
Troels Lund Poulsen med kæresten Anne Simonsen før koncerten med Metallica i Royal Arena. De eftertragtede billetter blev betalt af BC Hospitality Group, der har VIP-adgang til arenaen. Foto: James Alexander Thisted/Ritzau/Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Troels Lund Poulsen er ude i det ene brud på reglerne efter det andet i sagen om de mange gratis koncertbilletter, han har modtaget.

Ekstra Bladet har fået Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, til at vurdere hver enkelt koncert, som beskæftigelsesministeren har været til siden januar 2017.

Og her er dommen klar: I seks tilfælde er der sket et regelbrud.

De tre sidste koncerter kan ’måske forsvares’, lyder stemplet fra professoren.

- Reglerne er uafhængig af en modydelse, og ministre må ikke modtage koncertbilletter, hvis der ikke er et tjenstligt formål, siger Sten Bønsing.

- Hvis en koncertarrangør giver billetter, kan det måske forsvares, fordi det kan skabe opmærksomhed og kaste glans om arrangementet.

Kræver svar
Sagen om Troels Lund Poulsens gratis koncerter har desuden vakt opmærksomhed på Christiansborg.

Annonce:

Her kræver Enhedslisten, at ministeren nu leverer konkrete svar på tiltale.

Partiet vil bl.a. have Troels Lund Poulsen til at ’opgøre værdien af de koncertbilletter, han har modtaget i sin tid som beskæftigelsesminister’.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få Troels Lund Poulsen til at oplyse, hvad værdien af disse billetter lyder på.

Ser man på den samlede salgspris for de pågældende koncertbilletter, er den op til 20.000 kroner. Men dertil kommer værdien af eventuel vip-forplejning i forbindelse med arrangementerne.

I det hele taget undrer Finn Sørensen, Enhedslistens beskæftigelsesordfører, sig over sagen med de gratis billetter til Troels Lund Poulsen.

Annonce:

- Umiddelbart har jeg svært ved at se, hvordan det hænger sammen med varetagelsen af hans hverv som beskæftigelsesminister. Hvis han nu var kulturminister, kunne det måske retfærdiggøres - men det er jo ikke, fordi det giver større indsigt i beskæftigelsessystemet at sidde til en gratis Rolling Stones-koncert i Parken. Jeg vil nu bede ministeren om en redegørelse, siger han i en kommentar til Ekstra Bladet.

Brug for klare regler
Også hos Alternativet vækker sagen om Troels Lund Poulsens koncertbilletter undren.

- Som udgangspunkt må man ikke modtage disse gaver, medmindre det er relevant for ens arbejde.

- Og det kan man ikke umiddelbart sige, at det er, når man som beskæftigelsesminister modtager koncertbilletter. Derfor er det brug for så klare regler som muligt på det her område, siger partiets politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier.

- Vi skal huske at rose, at der er en åbenhedsordning for ministre, men problemet er bare, at man så går til grænsen af, hvad der kan fortolkes som lovligt, siger hun med henvisning til, at Troels Lund Poulsen har noteret de gratis koncertbilletter under den såkaldte åbenhedsordning for ministre.

Troels Lund Poulsen har forklaret, at han ikke kan se noget problem i, at han har fået de mange gratis koncertbilletter:

Annonce:

’Jeg lægger vægt på at deltage i en bred vifte af begivenheder i hele landet, hvor jeg mere uformelt får mulighed for at drøfte aktuelle ting med den kommune, organisation eller virksomhed, der har inviteret mig

- og ved koncerterne naturligvis også høre noget godt musik’, har ministeren konstateret i et skriftligt svar.

Beskæftigelsesministeren havde i går ikke noget at tilføje til anklagerne om regelbrud, oplyser ministeriets presseafdeling.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: