Prognose: Blå blok styrer mod magten

23.20: De seneste prognoser viser, at Lars Løkke Rasmussen og blå blok vinder regeringsmagten

Det ser ud til, at Danmark skal have en ny regering, hvis man skal tro de seneste prognoser her to timer efter, at valgstederne er lukket.

TV2's og DR's prognoser viser nemlig, at Lars Løkke Rasmussen står til at genvinde posten som statsminister. Indtil videre er ca. 90 procent af stemmerne talt op, og i DR's står blå blok til at få 90 mandater.

Dansk Folkeparti står til at blive valgets helt store vinder. I DR's prognose står Dansk Folkeparti nemlig til at blive landets andet største parti med 21.1 procent af stemmerne. Det vil sige en fremgang på 8.8 procent. Mens Venstre står til at miste 7.2 procent af stemmerne og ender på 19.5 proncent. Socialdemokraterne ser lige nu ud til at blive det største parti.

(Arkivfoto: Rumle Skafte) Dansk politik Pape: Jeg går ingen steder

Begge prognoser gælder udelukkende danske partier. Dermed er det umuligt at give det nøjagtige billede af, hvordan mandaterne kommer til at fordele sig. Prognoserne er forbundet med en vis usikkerhed. Stemmerne fra landets største byer, der traditionelt er mere røde, er stadigvæk ikke talt op.

Dansk politik Sejr i sigte: Tulle kunne 'blive statsminister i Jylland'

SF: Tyder på blå sejr
SF står i begge prognoser til at tabe mange mandater og i Pia Olsen Dyhrs tale til SF's valgfest erkendte hun, at det ser sort ud for rød blok.

- Meget tyder på, selv om det ikke er sikkert endnu, at vi ikke for et prægende resultat. Men vi kan bygge videre på det, selvom det tyder på en blå regering, så skal vi kæmpe og krydser fingre for en rød regering, sagde hun i sin tale til SF's valgfest.

161 kommentarer
Vis kommentarer