Annonce:
Annonce:

'Propaganda-video' fra Nye Borgerlige viser barn få tæsk

Virkelige optagelser fra Nørrebro blandes med konstruerede billeder af barn, der bliver smidt hårdt på gulvet i ny video fra indvandringskritiske parti

Annonce:
Følg Politik

En ny kampagnevideo fra Nye Borgerlige blander dokumentariske optagelser fra Nørrebro med konstruerede billeder af et lille barn, der bliver trukket hårdt rundt i en lejlighed for derefter med vold at blive smidt mod gulvet.

I kampagnevideoen 'Nørrebro er tabt', der ligger på Nye Borgerliges Facebook-side, bevæger partiformand Pernille Vermund og folketingskandidat Mette Thiesen sig rundt på Nørrebro, mens lydsporet beskriver partiets syn på integrationsproblemerne og den verserende bandekrig i den københavnske bydel.

Undervejs i videoen vises klip, hvor de to politikere bliver bedt om at skride og får at vide, at der ikke er plads til dem på Nørrebro.

Pernille Vermund raser over DRs 'hijabister': Fjern licensen

Vermund ekskluderet for 'sigøjnerblod': Nu beklager Facebook

Pernille Vermund om sit sexliv: Jeg tænder også på piger

Annonce:

Senere vises billeder, der tilsyneladende er konstrueret, af et barn, der svinges rundt og kastes ned i gulvet, mens en stemme forklarer, at der på Nørrebro findes 'vold mod børn, der opdrages med tæsk eller ligegyldighed'.

De sort-hvide billeder af barnet, der smides mod gulvet er imidlertid ikke deklareret som konstruerede. Og det møder nu kritik fra både en reklameekspert.

Propaganda
Ifølge indehaver af reklamebureauet Mensch, Frederik Preisler, er der tale om ren propagandavideo fra Nye Borgerlige.

- Jeg mener ikke, det er et sagligt indlæg i debatten. Det her er propagandafilm, som man har set dem andre steder før - også i forbindelse med den amerikanske valgkamp, siger Frederik Preisler til Ekstra Bladet.

- Man har opgivet at vinde på saglighed, og så går man stærkt emotionelt til værks. Det ses meget tydeligt med brugen af de her billeder, hvor de to kvinder går modigt ind i løvens hule. De bliver filmet helteagtigt nedefra. Og Nye Borgerlige bruger alle de narrative kneb, som man bruger, når man vil fremstille noget som en kamp mellem 'de gode og de onde'.

Annonce:

Ifølge Frederik Preisler har Nye Borgerlige sandsynligvis ladet sig inspirere fra lignende kampagnevideoer andre steder i verden.

- Det er en klassisk populistisk måde at lave politisk film på, hvor man i virkeligheden sammenblander dokumentarstilen med konstruerede klip fra andre ting. Det efterlader dem, der har set filmen med et indtryk, hvor man ikke kan skelne tingene fra hinanden, siger reklameeksperten.

Screendump af videoens sekvens, hvor en lille dreng bliver kastet i gulvet.
Screendump af videoens sekvens, hvor en lille dreng bliver kastet i gulvet.

Frederik Preisler mener heller ikke, at Pernille Vermund og co. vinder nogen reklamepriser for deres nye kampagnevideo.

- Det er gjort rimelig uelegant . Det bekræfter, dem, der er enige med Nye Borgerlige i deres verdensbillede. Og det bekræfter alle andre i, at Nye Borgerlige har et ret unuanceret verdensbillede.

Nye Borgerliges video er i skrivende stund blevet set 34.000 gange og har modtaget knap 300 kommentarer på Facebook.

Vermund: Vi bliver nødt til at vise de billeder

Ifølge Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, har partiet ikke haft andre valgmuligheder end at vise de konstruerede billeder af et barn, der bliver udsat for vold.

- Man kan jo ikke bruge andre billeder af børn, der bliver udsat for vold, end nogen der er konstruerede. Hvis man ikke sætter fingeren på det og siger, at det skal vi ikke acceptere, så er det et skræmmende misforstået hensyn, siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

- Der er ikke nogen, der siger, at I ikke må sætte fingeren på problemet. Men I blander jo dokumentariske billeder med konstruerede. Det kunne ligne propaganda. Hvad siger du til det?

- Hvis nogen vil føle sig stødt og kalde det propaganda, at vi viser, at børn i de her miljøer får tæsk, så -undskyld mig - så må de kraftedeme selv gøre noget.

- Men hvorfor overhovedet bruge de billeder?

- Alternativet er at lade være at vise det. Og jeg mener, at det er sindssygt vigtigt, at vi får fjernet det her lag af fed, politisk korrekt fernis, der ligger over indvandringsdebatten. For mig er det skræmmende, at vi i det danske samfund ser igennem fingre med, at 17 pct. af børn fra indvandrerfamilier siger, de bliver udsat for tæsk af deres forældre.

Ubehagelig oplevelse

Ifølge Pernille Vermund var det slet ikke meningen, at partiets kampagnevideo skulle inkludere billeder fra de konfrontationer, der opstod på Nørrebro.

- Vi ville egentlig blot føre en konstruktiv dialog. Men det eskalerede til sidst. Jeg følte ikke, hvor voldsomt det var, før jeg et døgn senere var hjemme og tænkte: ’Hold op, hvor var der meget had’. Had mod de værdier, det danske samfund bygger på. Jeg kan ikke forestille mig, at Pia Olsen Dyhr eller Pernille Skipper ville blive angrebet på samme måde et borgerligt sted, siger Vermund.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: