Annonce:
Annonce:

Provokerer fagbevægelsen: Løkke fløj sydpå med Ryanair

'Det er noget pis': 3F'ere tossede, efter at Lars Løkke Rasmussen er blevet taget i at flyve med det kontroversielle lavprisselskab Ryanair

Her ses Lars Løkke i lufthavnen i Malaga, hvor han lige har hentet sine kufferter efter flyveturen med Ryanair. (Privatfoto)
Her ses Lars Løkke i lufthavnen i Malaga, hvor han lige har hentet sine kufferter efter flyveturen med Ryanair. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Politik

Midt under de centrale trepartsforhandlinger har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) leveret en voldsom provokation over for en af arbejdsmarkedets vigtigste aktører, fagforeningen 3F.

Statsministeren er nemlig blevet taget i at flyve med en af 3F's største fjender, det kontroversielle selskab Ryanair.

Ekstra Bladet har været i kontakt med en passager på Ryanair-afgangen fra København til Malaga i søndags kl. 18.35, der beretter, at statsministeren og hans kone Solrun var med på maskinen.

Formand for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, bekræfter desuden, at Lars Løkke Rasmussen og Solrun var med Ryanair-flyet til Malaga.

- Jeg har fået informationen fra flere medlemmer, der arbejder i lufthavnen. De fortæller, at Lars Løkke Rasmussen og hans kone tog med det pågældende Ryanair-fly til Malaga, siger Henrik Bay-Clausen til Ekstra Bladet og fortsætter:

Annonce:

- Medlemmerne undrede sig godt nok noget over at se statsministeren stige om bord på flyet, da han for tiden sidder i trepartsforhandlinger.

Krig med Ryanair
3F har i længere tid ligget i krig med Ryanair, fordi flyselskabet nægter at tegne overenskomst med dets ansatte.

3F er en del af paraplyorganisationen LO, hvor formand Lizette Risgaard er en af nøglefigurerne ved trepartsforhandlingerne mellem Løkkes regering og arbejdsmarkedets parter.

I regeringens kommissorium er der lagt op til, at arbejdsmarkedet skal være krumtappen i den vigtige integrationsindsats.

Det er noget pis
Henrik Bay-Clausen mener, at regeringens traparts-krav stemmer meget dårligt overens med det signal, Lars Løkke Rasmussen sender ved at flyve med Ryanair.

- Jeg mener, at det er noget pis, at vores statsminister flyver med et flyselskab uden overenskomst. Ryanair udgør jo en direkte trussel mod den danske model - samtidig sidder han for bordenden ved trepartsforhandlingerne og beder lige præcis fagbevægelsens medlemmer levere, siger Henrik Bay-Clausen.

Annonce:

LO's formand, Lizette Risgaard, ønsker ikke at kommentere, at Lars Løkke har fløjet med Ryanair.

Kommunalt boykot
Ifølge en opgørelse, som DR foretog sidste sommer, har mere end hver femte kommune valgt at boykotte Ryanair. Bl.a. har landets fire største kommuner, København, Aarhus, Odense og Aalborg besluttet, at deres ansatte ikke skal flyve med det irske lavprisselskab.

Statsministeriet oplyser til Ekstra Bladet, at Lars Løkke ikke har nogen kommentarer til sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: