Punkt for punkt: Her er Løkkes planer for Danmark

Løkke gik til valg på nulvækst, men i regeringsgrundlaget fortæller han, at det offentlige forbrug vil stige. Her er V-regerings nye politiske fundament

Her kan du se eller gense Lars Løkke Rasmussens pressemøde, hvor regeringsgrundlaget blev præsenteret (foto: Tariq Mikkel Khan)

Danmarks nye statsminister Lars Løkke Rasmussen og de 16 andre nye ministre får næppe tid til at tage på stranden de næste par uger.

Løkke har netop fremlagt sit regeringsgrundlag, og her slår han fast, at det offentlig forbrug kommer til at stige.

-  Vi har lyttet til valgets tale og til de partier, der har ønsket et regeringsskifte. Det betyder, at det offentlige forbrug kommer til at vokse på en række prioriterede områder: Tryghed, sundhed og ældre, sagde Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

Derudover slår Venstre-formanden fast, at der skal være en strammere udlændinge politik, ligesom vi skal have en folkeafstemning om retsforbeholdet før jul.

Foto: Polfoto Dansk politik Løkke: Retsforbehold skal til afstemning inden jul

Læs mere om regeringsgrundlaget herunder:

- Den offentlige sektor skal sætte mennesket før systemtet. og et skattestop skal give økonomisk tryghed.

- Allerede i næste uge vil regeringen indføre en ny og strammere udlændinge- og asylpolitik, der skal gøre det mindre attraktivt at søge asyl i Danmark.

- Det offentlige forbrug kommer til at vokse på en række prioriterede områder: Tryghed, sundhed og ældre. Det er stadig ikke lagt fast, hvor meget udgifterne vil stige, men vi får altså ikke nulvækst.

- Venstres "moderne kontanthjælpsloft" kommer til at ligge bliver besvaret senest til efteråret. Første fase i efteråret 2015, hvor der indføres et kontanthjælpsloft, der sætter loft over, hvor meget man kan modtage fra det offentlige. Loftet skal omfatte størstedelen af de offentlige ydelser, som en kontanthjælpsmodtager kan få, står der i grundlaget.

- En aktiv udenrigspolitik, hvor Danmark skal fortsat deltage i den internationale koalition mod ISIL (IS, red.) og bidrage militært til bekæmpelsen af terrororganisationen i Irak.

- Nedlæggelse af Irak- og Afghanistankommissionen. Den nye Venstre-regering vil nedlægge Irak- og Afghanistankommissionen. Det er ikke nødvendigt at undersøge grundlaget for Danmarks krigsdeltagelse i Irak og Afghanistan yderligere. Det mener den nye Venstre-regering, som derfor vil stoppe kommissionen, der netop nu arbejder på en redegørelse for Danmarks deltagelse i de to invasioner.

- Et nyt regeringsudvalg skal sikre, at vi ikke 'over-implementere' EU-regler.

- Allerede inden jul vil Lars Løkke Rasmussen afholde en folkeafstemning om det dansk retsforbehold i EU.

Læs hele regeringsgrundlaget her.

Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard ved Kjærsgaards 30-års jubilæum. (Foto: Dansk politik Løkke: Pia vil være en fornem Folketings-formand

Lidt over middag i dag blev de nye ministre præsenteret. Her bemærkede Løkke, at han var meget bevidst om, 'at vi er en mindretalsregering, der skal samarbejde bredt':

- Jeg har lagt meget vægt på i de drøftelser, jeg har ført, at tale med alle Folketingets partier.

- Og jeg mener bestemt, sådan som jeg læser det politiske landskab - det kan så være, jeg ikke er dygtig nok til det, at jeg er for urutineret eller for stor en amatør. Men sådan som jeg kan læse det politiske landskab, så ser jeg faktisk ganske gode muligheder for, at vi kan samarbejde, lød det fra den nyudnævnte statsminister, sagde Lars Løkke Rasmussen

Senere i dag og i morgen skal de 17 nye ministre i gang med arbejdet på et regeringsseminar på Marienborg.

Det nyudnævnte ministerhold. (Foto: Tariq Mikke Khan) Dansk politik Løkke: Derfor valgte jeg ikke Søren Gade

Lars Løkke Rasmussen har sat ansigt på 17 nye ministre. Især en skaber debat på de sociale medier (Foto Jens Dresling) Dansk politik Folketingsmedlem om Løkkes hold: Nu starter jagten på de arbejdsløse

Jørn Neergaard Larsen. (Foto: Katinka Hustad) Dansk politik Løkkes trold af æsken ville slagte sociale ydelser

Søndag formiddag præsenterede Lars Løkke Rasmussen sit nye ministerhold ved Amalienborg (foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Den nye regering blev både før og efter præsentationen sat under lup af politisk redaktør Steen Larsen og politisk reporter Per Mathiessen
 

Søndag morgen gik Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, 'Til Stålet' sammen med opinions-redaktør Mads Kastrup og vært Paula Larrain
 

1 af 2 
2 af 2 
340 kommentarer
Vis kommentarer