Annonce:
Annonce:

Q: - Det pure vrøvl

Det er noget vrøvl, når statsminister Mette Frederiksen påstår, at kritikken af hende som værende magtfuldkommen handler om, at hun er kvinde. Det mener Ekstra Bladets politiske kommentator

Henrik Qvortrup mener, at statsministeren forsøger at tage brodden af et voksende problem. Foto: Jonas Olufson
Henrik Qvortrup mener, at statsministeren forsøger at tage brodden af et voksende problem. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Politik

Mette Frederiksen (S) gjorde det tidligere tirsdag klart, at hun mener, at en del af kritikken af hendes magtfuldkommenhed skyldes, at hun er kvinde.

Det sagde hun i et interview med Radio4.

Det er dog både gennemskueligt og noget vrøvl, mener Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Det der med at reducere diskussionen om magtfuldkommen til at handle om, at hun er kvinde, det synes jeg af et ærligt hjerte er det pure vrøvl, siger Henrik Qvortrup.

- Grundlæggende er min forståelse her, at det er meget gennemskueligt, at hun forsøger at tage brodden af en kritik, der udgør et større og større problem for hende.

En fair vægt
Ifølge Henrik Qvortrup er statsministeren på ingen måde blevet uretfærdigt behandlet som følge af hendes køn.

Annonce:

- Hun er blevet målt og vejet på en helt fair vægt, som tager afsæt i det faktum, at vi har at gøre med landets statsminister. Selvfølgelig skal man se kritisk på, hvordan statsministeren forvalter sit embede og forvalter sin magt, siger han.

Ligeledes peger Henrik Qvortrup på, at det ikke er første gang, at en statsminister får kritik for netop at samle magten om sig.

-  Anders Fogh Rasmussen blev også heftigt kritiseret for at udøve sin magt for kraftigt uden at skele til, hvad andre mente. Der var jo ikke nogen, der dengang drømte om at sige, at det skyldes, at han var mand.

Strammer grebet
I programmet på Radio4 sagde Mette Frederiksen, at 'en statsminister pr. lov ikke kan være magtfuldkommen'. Det er Ekstra Bladets politiske kommentator dog noget forvirret over.

- Selvfølgelig kan det lade sig gøre. Jeg ved ikke, hvad statsministeren bygger det på. Hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre?

- Det er for avanceret til mig at påstå, at man som statsminister ikke kan stramme sit greb om magten i en grad, så det fremstår og reelt også er magtfuldkomment, siger Henrik Qvortrup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: