Annonce:
Annonce:

Q: - Festen er forbi for Mette F.

Den seneste popularitetsmåling giver statsministeren klø, og Mette Frederiksen (S) kan ikke længere føle sig sikker på opbakning, siger Ekstra Bladets politiske kommentator

Henrik Qvortrup mener, at Mette Frederiksen (S) ikke længere kan gå på vandet. Foto: Jonas Olufson
Henrik Qvortrup mener, at Mette Frederiksen (S) ikke længere kan gå på vandet. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Politik

- Festen er forbi for Mette Frederiksen (S).

Sådan indleder Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup sin vurdering af, hvad der er gået galt for landets statsminister.

Analysen kommer oven på den popularitetsmåling, som Epinion har lavet for DR, hvor der for første gang i Mette Frederiksens tid som statsminister er flere, der synes, hun klarer det dårligt end godt.

- Hun ligger milevidt fra dengang, hvor hun kunne gå på vandet. Nedturen på hendes personlige popularitet som statsminister er meget markant, siger Henrik Qvotrup.

Mink og magt
I undersøgelsen, hvor svarene er indsamlet mellem 22. og 29. marts, svarer 33 procent, at de synes, Mette Frederiksen gør det godt.

Hele 39 procent synes, hun gør det dårligt, og 25 procent synes hverken det ene eller det andet.

Annonce:

Ved den tidligere måling fra 21. februar var det lige omvendt - her syntes 39 procent stadigvæk, at hun klarede sig godt, og Henrik Qvortrup tror, at især én ting i mellemtiden kan have vendt tingene på hovedet.

- Det er svært ikke at tænke, at tilbagekaldelsen af advarslen til Barbara Bertelsen må have noget med det at gøre.

- Det puster til folks indtryk af, at statsledelsen vil have det sidste ord, og det genopliver diskussion om magtfuldkommenhed, der hang folk langt ud af halsen, lyder det fra Ekstra Bladets politiske kommentator.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mette Frederiksen er begunstiget af svage modstandere, siger Qvortrup. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen er begunstiget af svage modstandere, siger Qvortrup. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
 

Et pres indefra
Henrik Qvortrup mener ikke, at Mette Frederiksen for alvor skal føle sig presset, og han begrunder det med, at hun har 'meget overkommelige modstandere', da 'blå blok jo heller ikke ligefrem kan finde ud af det'.

Til gengæld har hun ikke den position i Socialdemokratiet, som hun havde engang.

- For to år siden var hun fuldstændig urørlig, og hver en tanke om at udfordre hende inden for Socialdemokratiets egne vægge og sætte spørgsmålstegn ved hendes lederskab var jo helt ude ad en tangent.

Annonce:

- Det er det ikke længere. Hun er accepteret, fordi der ikke er et alternativ, og fordi modstanderne er så svage. Men det er ikke sådan, at hun pr. definition har opbakning i sit parti – det har ændret sig, siger Henrik Qvotrup.

Han påpeger samtidig, at meningsmålinger og intern opbakning hænger sammen.

- Når en partiformand er fredet, så er det, når der er bred opbakning. Når meningsmålingerne og popularitetsmålingerne begynder at sive, så har det også indvirkning på den opbakning, man har internt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: