Annonce:
Annonce:

Q om brev til Mette F: - En tand mere pinligt

Blå blok forsøger med fælles brev at placere statsministeren i defensiven efter nogle hårde uger for især de konservative, vurderer politisk kommentator Henrik Qvortrup

Ekstra Bladets politiske kommentator, Henrik Qvortrup. Foto: Jan Sommer
Ekstra Bladets politiske kommentator, Henrik Qvortrup. Foto: Jan Sommer
Annonce:
Følg Politik

Udskriv valget nu.

Det er hovedbudskabet i et fælles brev fra blå bloks partiledere, som de har sendt til statsminister Mette Frederiksen mandag.

Og det er et smart træk, selvom det ikke har nogen betydning i praksis, vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

- De prøver helt tydeligt at placere Mette Frederiksen i defensiven efter nogle uger, hvor de selv har været under beskydning, især de konservative.

- Det er ikke et brev, der på nogen måde får Mette Frederiksen til at sige 'okay, så gør jeg det'. Men det bliver alligevel en tand mere pinligt for hende, når hun inden længe skal udskrive valg, vurderer Henrik Qvortrup.

Henrik Qvortrup påpeger, at fordi de radikale har truet med at vælte regeringen, hvis ikke valget udskrives senest 4. oktober, har Mette Frederiksen i praksis ikke mange valgmuligheder.

Annonce:

- Under normale omstændigheder ville en opfordring fra oppositionen om at skynde sig at udskrive et valg have den modsatte effekt, og statsministeren kunne sige 'rend og hop, det skal I ikke bestemme'. Men hendes problem er, at den frihed har hun ikke, siger han.

Meningsmålingerne viser tæt løb om magten mellem rød og blå blok. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Meningsmålingerne viser tæt løb om magten mellem rød og blå blok. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I brevet kalder oppositionen regeringen for handlingslammet og febrilsk og kritiserer, at regeringen nu - få uger inden Folketingets åbning - indkalder til forhandlinger om blandt andet bandepakken og psykiatrien.

'De forhandlinger kan ikke afsluttes på forsvarlig vis inden den deadline for valgudskrivelsen, som er blevet fastsat af regeringens eget støtteparti,' står der i brevet.

- Så får blå blok placeret sig som dem, der tvinger hende til truget, og hun bliver fremstillet som den modvillige, taburetklæbende og magtfuldkomne, siger Henrik Qvortrup.

Mest af alt er brevet et signal til vælgerne, mener han.

- De vil vise, at de er optaget af at problemerne bliver løst snart, og at de ikke kan spilde mere tid på hendes taktiske overvejelser. Men det her er jo også taktik, og det er bare endnu et element i den valgkamp, der for længst er blevet skudt igang, siger Henrik Qvortrup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: