Qvortrup: Du lyver, Lykketoft!

Allerede inden Henrik Qvortrups bog om Thorning-regeringen rammer boghandlerne, er der åben krig om sandheden.

Det fyger med beskyldninger om løgn mellem tidligere formand for folketinget Mogens Lykketoft og journalist Henrik Qvortrup.

Dagen før udgivelsen af bogen om Thorning-regeringen er der åben krig om udlægningen af, hvad der foregik bag kulisserne.

Mogens Lykketoft var, ifølge Qvortrup, selve drivkraften bag møder, der havde til hensigt at finde en afløser for Helle Thorning-Schmidt. Vel at mærke midt i hendes regeringstid. Det skriver den politiske kommentator i bogen "Tre år, ni måneder og tre dage".

- Det er vanskeligt at udlægge, hvad der foregik på møderne som andet end undergravende, siger Henrik Qvortrup om blandt andre Mogens Lykketofts rolle.

Men Mogens Lykketoft nægter overhovedet at have været med og han var i morges hurtigt ude med et frontalangreb på journalisten med krav om, at Henrik Qvortrup fremlægger datoerne for de påståede møder.

Men Henrik Qvortrup fastholder sin påstand, der baserer sig på mange kilder:

- Det er kun forventligt. Lykketoft har en lang og stolt historik med at benægte fakta.

Du beskylder ham jo for at lyve lige nu.

- Han beskylder jo mig for at lyve, så jeg giver bare igen, svarer Henrik Qvortrup, der har talt med næsten 100 kilder under tilblivelsen af bogen.

De fremstår alle anonyme og det mener han, styrker deres troværdighed, da især politiske kilder nøje vejer deres ord, når de går til citat.