Qvortrup: En sviner til Jensen

Den afgåede Venstre-formand Lars Løkke skød med skarpt over for sin tidligere næstformand i aftenens tv-oprædener

Hør Henrik Qvortrups udlægning af søndagens Løkke-interview her.
Følg Politik

Lars Løkke Rasmussens optrædener på de landsdækkende tv-kanaler gav stof til eftertanke, men særligt en pointe står klart for Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Den helt store historie er jo, at han aldrig har troet på Kristian Jensen, siger Henrik Qvortrup om Løkkes optræden på særligt TV2.

Lars Løkke Rasmussen fortalte, at han har vist særligt hensyn til Kristian Jensen, men at han derudover altid har uddelt poster efter kompetencer.

Det kan ifølge Henrik Qvortrup kun tolkes på en måde.

- Det er jo en decideret sviner til Kristian Jensen, og den oplysning vil komme bag på ham, siger Henrik Qvortrup.

Dør på klem
Historier om et muligt nyt parti med Lars Løkke Rasmussen i spidsen, har de seneste uger floreret flittigt i de danske medier. Ved Løkkes tv-optrædener søndag aften fik han dog skruet ned for blusset, da han fortalte, at der ikke er basis for at stifte et nyt parti.

Det kommer ikke bag på politisk kommentator Henrik Qvortrup.

- Jeg havde ikke forventet, at han ville tale om et nyt parti i aften, men jeg synes dog, at han efterlader en dør på klem for at udfolde sin politik på en anden måde, siger Henrik Qvortrup.

Lars Løkke kunne berette, at han længe har set Jakob Ellemann-Jensen som den oplagt arvtager som formand for Venstre. Med den udtalelse modsiger han sig selv, mener Henrik Qvortrup.

- Efter valgnederlaget var han ude og sige, at det var med ham i spidsen, at Venstre skulle genvinde magten. Det stemmer ikke overens med det han siger om Ellemann-Jensen i aften, siger Henrik Qvortrup.

Han roser i dog Lars Løkke Rasmussen for sin optræden.

- Den tænkepause på to uger har gjort ham godt, det var en stærk optræden, siger Henrik Qvortrup.

Løkkes hektiske sommer

5. juni: Løkke og Venstre mister nøglerne til Statsministeriet, selvom partiet går frem

2. august: Løkke melder ud i en video på Facebook, at han har ambitioner om genvinde statsministertaburetten som formand for Venstre

5. august: Venstre fordeler topposter i folketingsgruppen. Løkke presser på for at få Inger Støjberg på plads om gruppenæstformand, men gruppen går, mod Løkkes plan, i stedet med Sofie Løhde.

7. august: Kristian Jensen går til angreb på Løkke, da han i et stort interview med Berlingske afviser Løkkes ide om et SV-samarbejde.

9. august: Løkke sætter Jensen på plads ved Venstre sommergruppemøde på Kragerup Gods. Kristian Jensen møder stor kritik fra V-profilen Claus Hjort, der kræver hans afgang.

15. august: Mistillid til Løkke og Jensen begynder at ulme blandt flere centrale Venstrefolk. Jakob Ellemann-Jensen bliver flere gange nævnt som den oplagte afløser for Løkke.

19. august: Venstres hovedbestyrelsesmedlemmer Svend Møller Sørensen og Mette Marie Thomsen melder klart ud, at de ønsker Løkke og Jensens afgang.

21. august: Tidligere Løkke-støtter som Søren Gade og Søren Pind nævnes som aktive i mobiliseringen af et oprør mod formandsskabet.

25. august: Lars Løkke foreslår at fremrykke Venstres landsmøde i november til september, for at få styr på formandssituationen  i partiet.

27. august:  Venstres bestyrelse i Region Midtjylland beder officielt Løkke og Jensen om trække sig fra deres poster.

27. august: På trods af pres fra baglandet nægter Løkke at trække sig som formand. Han vil i stedet prøve at søge opbakning på landsmødet

30. august: Bertel Haarder melder sig i koret af flere fremtrædende folketingspolitikere fra Venstre, der ønsker et nyt formandsskab. Tidligere har blandt andre Preben Bang Henriksen, Louise Schack Elholm og Carsten Kissmeyer offentligt ytret et ønske om en formandsskifte.

31. august: Lars Løkke og Kristian Jensen trækker sig fra deres poster i Venstres formandsskab efter hovedbestyrelsesmødet i Brejning. Kristian Jensen fortæller i et tårevædet interview om sin afgang, mens Løkke sniger sig ud af bagdøren og melder sin afgang i et Facebook-opslag. Han følger op med et opslag på Instagram sent på aftenen.

4. september: Ekstra Bladet afslører historien om, at Løkke er lun på tanken at starte et nyt parti, og at han flere gange har luftet tanken i Venstre-kredse.  En rigmand skulle stå klar i kulissen med fire millioner i partistøtte.

4. september: Ekstra Bladet forsøger at træffe Lars Løkke i hans svenske ødegård, men uden held. I en mail hverken be- eller afkræfter han planerne om et nyt parti.

15. september: Efter to stille uger bryder Løkke tavsheden i et Facebook-opslag, hvor han blandt fortæller, at han skal i studiet hos både TV2 og Danmarks Radio i bedste sendetid.

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+