Qvortrup kårer vinderen: Det er en kæmpe, kæmpe sejr

Finansloven for 2019 blev afsløret fredag eftermiddag, og især ét parti står tilbage som vinder

Politisk kommentator Henrik Qvortrup kaster sit kritiske blik på den del af finansloven, der vedrører deportering af udviste kriminelle til øen Lindholm. Producer: Kristian Hansen
Følg Politik

Regeringen og Dansk Folkeparti kunne fredag eftermiddag finansloven for 2019.

En finanslov hvor især planer om at omdanne den øde ø Lindholm ved Møn til et center for kriminelle og udviste udlændinge løb med opmærksomheden.

Udviste udlændinge sendes til øde ø

Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup udråber en klar vinder af næste års finanslov.

- Øen er nok det, Finansloven vil blive husket for, og det er en kæmpe, kæmpe sejr til Dansk Folkeparti, lyder det fra Henrik Qvortrup.

- Dansk Folkeparti har tænkt sig at skamride denne her øde ø. Der er blevet talt om, at nu mangler vi bare at sende dem (udlændingene, red.) ud på en øde ø, og nu får Dansk Folkeparti sin øde ø. Det træk er ekstremt symbolladet, og derfor vil det blive brugt at Dansk Folkeparti til at sige 'se, hvor meget vi har fået trumfet igennem i dansk udlændingepolitik. Vi har fået et paradigmeskifte'.

 

Knap så stærkt står Pernille Vermunds Nye Borgerlige, efter Dansk Folkeparti har fået en øde ø med afviste og kriminelle udlændinge i næste års finanslov.

- Finansloven er en god aftale for Dansk Folkeparti, og det en knapt så god aftale for Pernille Vermund. For hun får altså problemer nu i en valgkamp, når hun skal ud og matche den øde ø, siger Henrik Qvortrup.

Borgmester uvidende om flygtningeø: - Jeg blev ringet op af TV ØST

Ø er symbolpolitik
Den føromtalte ø, Lindholm, er ikke i sig selv det paradigmeskift i udlændingepolitikken, som Dansk Folkeparti længe har efterlyst.

- Øen er, som vi var inde på før, symbolpolitik. Paradigmeskiftet kommer, når man ser nærmere på, hvad det er for en ændring, der sker i forhold til, om man skal have lov til at blive i Danmark, siger Henrik Qvortrup.

- Jeg føler mig rimelig overbevist om, at Dansk Folkeparti har sikret sig, at der sker en mærkbar ændring, så udgangspunktet for fremtiden bliver, at dem, der er i Danmark på asyl også skal hjem.

 

Se hele Henrik Qvortrups analyse af finansloven i klippet nedenfor.

Henrik Qvortrup udruller finansloven for 2019.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind