Qvortrup: Thornings stærkeste kort er Løkke

Mens Socialdemokraterne sammen med rød blok har buldret frem hele valgkampen, er de nu nået til en stilstand. De har dog stadig et godt kort på hånden, mener politisk kommentator Henrik Qvortrup

Henrik Qvortrup er sammen med fætteren Thomas vært på Borgen Unplugged (Foto: Borgen Unplugged)
Henrik Qvortrup er sammen med fætteren Thomas vært på Borgen Unplugged (Foto: Borgen Unplugged)
Følg Politik

Smilene var næsten ikke til at fjerne fra rød blok og især Socialdemokraternes ansigter de første ti dage af valgkampen.

Blokken buldrede frem i diverse meningsmålinger, hvilket kostede mandater i den anden ende af skalaen hos Løkke og co.

Nu er vi imidlertid nået til en stilstandsperiode, hvor tilstrømningen til Helle Thorning-Schmidts lejr har stagneret. De to statsministerkandidater ligger dog tæt side om side, og i den seneste måling fra Voxmeter er der kun tre mandater til forskel på de to blokke - i Helle Thorning-Scmidts favør.

Kampen er dog ikke slut endnu, og det er tid til at trække de helt store kanoner frem i valgkampens sidste dage. Helle Thorning-Schmidt har dog ét kort på hånden, som ingen kan kimse ad.

Løkke-kortet
Hver mandag, onsdag og fredag under valget taler den politiske kommentator Henrik Qvortrup om de varmeste emner i valgkampen sammen med sin fætter Thomas Qvortrup i podcasten Borgen Unplugged.

I dag, onsdag, faldt samtalen netop på Helle Thorning-Schmidts stærke kort i den blå lejr.

- Thornings måske aller største chance for at forblive statsminister, det er Løkke-effekten, siger Henrik Qvortrup.

- Siger du, Socialdemokraternes bedste kort er Løkke, spørger Thomas Qvortrup.

- Ja, det siger jeg faktisk. Det er Socialdemokraternes stærkeste kort. Det er selvfølgelig koblet med, at de økonomiske resultater ser okay ud, tingene er begyndt at vende, og ledigheden er begyndt at vende. Alle de der basisting, som er begyndt at se bedre ud.

- Man bliver ikke belønnet for den indsats for de ting, man gør, der falder heldigt ud. Man bliver først og fremmest belønnet for modstanderens svagheder og problemer. Den gamle politiske sandhed ser vi altså udfoldet virkeligt i de her dage i dansk politik, siger Henrik Qvortrup.

Du kan høre hele programmet her:

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+