Annonce:
Annonce:

R-leder erkender: Talte om Østergaards adfærd med Auken

Sofie Carsten Nielsen indrømmer at have talt om Morten Østergaards 'adfærd til fester' med Ida Auken

Sofie Carsten Nielsen har fået endnu et problem på halsen. Joachim B. Olsen opridser her, hvor galt det stod til allerede før Ida Aukens udmelding. Foto/video: Philip Davali, Emil Helms, Miriam Dalsgaard, Folketinget TV. Redigering: Emma Svendsen
Annonce:
Følg Politik

Den nyvalgte radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, har talt med Ida Auken om Morten Østergaards 'adfærd til fester'.

Det indrømmer Sofie Carsten Nielsen over for DR's 'Detektor', efter at Ida Auken onsdag beskyldte den radikale leder for at dække over Morten Østergaards seksuelle krænkelser gennem flere år - trods advarsler.

'Som jeg også har udtalt i medierne, så har jeg ikke lagt skjul på, at Morten for år tilbage har været fuld og pinlig', skriver Sofie Carsten Nielsen.

'Og jeg har også uformelt snakket med Ida Auken om Mortens adfærd til fester, og at han ikke altid har opført sig passende,' skriver Sofie Carsten Nielsen til 'Detektor'.

Annonce:

Auken: Tilbage i 2018
Den radikale leder sætte ikke nærmere dato eller årstal på snakken med Ida Auken. Ifølge Auken var det i 2018, at de to radikale talte på tomandshånd på Sofie Carsten Nielsens kontor om Morten Østergaards 'opførsel over for kvinder'.

Sofie Carsten Nielsen afviser, at hun kendte til den konkrete sag fra 2017, hvor Morten Østergaard krænkede en ung kvinde på Folkemødet.

Men nu indrømmer hun at have talt 'uformelt' med Ida Auken om Morten Østergaards 'adfærd til fester'.

'Der er en verden til forskel på at kende til en konkret krænkelsessag og at have løse snakke om Mortens adfærd i øvrigt,' skriver Sofie Carsten Nielsen til Detektor.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Forstå dramaet i Radikale Venstre

Østergaard: Ikke ukorrekt
Meldingen kommer, efter at Ida Auken, der har orlov fra Folketinget, onsdag i et længere opslag skrev om en episode fra 2017, hvor Morten Østergaard skulle have opført sig upassende over for en kvinde.

Annonce:

Det skulle være sket på Folkemødet, hvor Østergaard har 'stået og befamlet en ung kvinde mod hendes vilje og med stærkt grænseoverskridende adfærd havde forsøgt at få hende til at gå i seng med sig,' lyder det fra Ida Auken.

Ifølge en radikal redegørelse over krænkelses-sager har Morten Østergaard 'ikke givet udtryk for, at sagsbeskrivelsen er ukorrekt'.

I opslaget lød det, at Sofie Carsten Nielsen havde dækket over Østergaard, selvom Ida Auken fortalte hende om sagen.

Det afviser Sofie Carsten Nielsen også i en skriftlig kommentar til Ritzau.

'Jeg kendte ikke til den konkrete krænkelsessag, som Ida skrev om på sin Facebook-side i går, og jeg vidste ikke før i lørdags, hvor Ida skrev en mail til gruppen, at hun var mellemmanden, der havde givet den videre til sekretariatschefen. Men hun videregav den ikke til mig i 2017, som hun ellers har skrevet,' skriver Sofie Carsten Nielsen.

Fra Sofie Carsten Nielsen lyder det endvidere i kommentaren, at 'det ikke gør noget godt for nogen at blive ved med at kommunikere på denne måde via medier og sociale medier'.

Annonce:

Hun har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Også Martin Lidegaard har torsdag blandet sig i debatten om Aukens opslag. Han skriver, at han ikke har grund til at betvivle udsagnene fra Auken, og at ledelsen skulle have grebet ind før.

Før Morten Østergaard gik af som politisk leder, tøvede han på spørgsmålet om, om Lotte Rods krænker kan bliver minister. Foto/redigering: Mikkel Tariq Khan/Emma Svendsen

Lidegaard: Sofie Carsten skulle have grebet ind for længst

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: