R-leder om Zenias krigserklæring: 'Nerverne sidder uden på tøjet'

Morten Østergaard gemmer sig bag kryptisk melding om krigen i rød blok: 'Tonen har været hård - måske forståeligt nok'

Hygge i rød blok: S er hamrende usolidariske, mens de radikale er rabiate og helt på månen. Foto: Lærke Posselt/Jens Dresling/Peter Hove Olesen
Hygge i rød blok: S er hamrende usolidariske, mens de radikale er rabiate og helt på månen. Foto: Lærke Posselt/Jens Dresling/Peter Hove Olesen

Den radikale leder Morten Østergaard er gået i flyverskjul efter partiets værdiordfører Zenia Stampes krigserklæring mod socialdemokraterne, som hun kalder 'hamrende usolidariske' og de riges beskyttere på grund af partiets udlændingepolitik.

Det fik i går socialdemokraternes udlændingeordfører Dan Jørgensen til at så tvivl om et fremtidigt regeringssamarbejde og kalde de radikale for 'helt på månen', 'rabiate', 'tonedøve' og 'virkelighedsfjerne'.

Østergaard nægter at lade sig interviewe om udmeldingen fra den radikale værdiordfører, men på Facebook har han i dag lavet en lidt kryptisk opdatering, hvor hans egen holdning flagrer i vinden.

'Bølgerne er gået højt om udlændingepolitikken - også i denne weekend. Det kan godt være at udlændingepolitik afgør folketingsvalg, som alle denne verdens kommentatorer vil have os til at tro, og at det er grunden til, at nerverne sidder uden på tøjet', skriver han.

Tidligere i dag tog det radikale folketingsmedlem Ida Auken afstand fra Zenia Stampes angreb på den tidligere regeringspartner. Det skete også på Facebook, som synes at være de radikale toppolitikeres foretrukne medie.

Partifællerne Auken og Stampe er uenige om, hvorvidt socialdemokraterne med Mette Frederiksen i spidsen er hamrende usolidariske rigmandsprotektionister. Foto: Jens Dresling Dansk politik Auken: Zenia tager fejl

Østergaard udtrykker - muligvis - forståelse for socialdemokraternes vrede over Zenia Stampes angreb, som i går blev fremsat på Berlingskes politiske underside; politiko.dk.

'Tonen har været hård ovenpå Zenias interview med Berlingske - måske forståeligt nok. Men jeg synes, det er ærgerligt, hvis vi ikke kan diskutere flygtningepolitik i samme ånd, som vi drøfter og løser mange andre problemer i samfundet. Jeg noterer mig, at radikale bliver kaldt verdensfjerne og det, der er værre', skriver han.

Engell: Over grænsen

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell mener, at Zenia Stampe er gået over grænsen for, hvad man normalt kan tillade sig i den politiske debat.

- I politik kan man godt skændes, men der er en grænse. Og den grænse overskrider Zenia Stampe markant - uden at blive sat på plads af sit parti - fordi hun direkte beklikker Socialdemokraternes moralske standard. Hun betragter dem faktisk som dårligere mennesker. Og hvis man skrider til den type argumenter, er det meget svært at se, hvordan man skulle gå i regering, siger han.

S svigter de fattige udlændinge. Det er hamrende usolidarisk, mener de Radikale.  Foto: Jens Dresling Dansk politik Zenia: S fører hamrende usolidarisk flygtningepolitik

Zenia Stampe og de Radikale er jo rabiate. Får de magt som de har agt, vil velfærdsamfundet bryde sammen under flygtningemasserne, mener Dan Jørgensen. (Polfoto) Politik Engell: Skænderi mellem S og R er et kæmpe problem

196 kommentarer
Vis kommentarer