R-profil: Jeg får lyst til at flytte fra Danmark

De Radikales Lone Loklindt har lyst til at 'emigrere', hvis prognoserne holder

Lone Loklindt står til at ryge ud af Folketinget (Foto: Jakob Jørgensen).
Lone Loklindt står til at ryge ud af Folketinget (Foto: Jakob Jørgensen).

Dansk Folkeparti og de radikale holder valgfest lige ved siden af hinanden, men de to fester er lige så forskellige som de to partiers udlændingepolitik.

Lavmælte folketingskandidater præger billede hos Østergaard og co., mens dunsten af flæskestegen, klapsalverne og DF-jublen overdøver det meste.

Det Radikale Venstre står til at miste mere end halvdelen af deres mandater i Folketinget, og så kan de samtidig give nøglerne til ministerbilerne til nabofesten, hvis Kristian Thulesen Dahl vil have dem.

Morten Østergaard torsdag aften.

Dansk politik Prognose: Blå blok styrer mod magten

En af ofrene for blodbladet bliver med næsten 100 procents sandsynlighed den garvede R-profil Lone Loklindt. Hun har brug for et mirakel og et hav af personlige stemmer, hvis det ikke ender med, at hun skal finde sig et nyt job.

- Det er helt ude i hampen. Det er et fuldstændig vanvittigt resultat, og jeg får næsten lyst til at emigrere. Det er rigtig, siger Lone Loklindt til Ekstra Bladet med DF-musik i baggrunden.

Ifølge Lone Loklindt har hverken hende eller partiet givet op, selv om det ender med et lilla blodbad og omkring en halvering af mandater i Folketinget

- Jeg synes, at det er rigtig trist, for jeg synes på mange måder, at vi har leveret resultaterne. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstår danskerne. Vigtige ting som økonomi og at skabe nye arbejdspladser er åbenbart ikke helt lige så vigtige som tryghed og den slags, siger Lone Loklindt til Ekstra Bladet.

Dansk politik Sejr i sigte: Tulle kunne 'blive statsminister i Jylland'

Her ses Lars Løkke Rasmussen tidligere på valgdagen. Foto: Jakob Jørgensen Dansk politik Kommentator efter foreløbige prognoser: Løkke bliver den svageste statsminister i 50 år

Den tidligere formand for de Radikale Margrethe Vestager dukkede op på valgaftenen

217 kommentarer
Vis kommentarer