Rådgiver efter Yahyas tv-stunt: Ren kamikaze

Det er en skidt strategi at skeje ud i stedet for at tale politik, vurderer kommunikationsrådgiver, efter Yahya Hassans atypiske optrin på regionalt tv

Se det bizarre optrin her. (Video: TV 2/Østjylland)

Det er et udtryk for desperation, når løsgænger for Nationalpartiet Yahya Hassan i aftes nægter at forlade studiet hos TV2 Østjylland.

Sådan lyder vurderingen fra kommunikationsrådgiver Jon Kiellberg, der råder digterpolitikeren til at tage en pause med de skøre indfald, hvis hans i forvejen spinkle chance for at blive valgt til Folketinget ikke skal smuldre fuldstændigt.

- Han kommer mere galt afsted, end hvad godt er.

Se optrinnet, hvor Yahya ikke vil forlade tv-studie, over artiklen.

- Hans facon har udviklet sig til til ren kamikaze og desperat jagt på tv-tid. Jeg tror, han er blevet fanget af, at han har nyhedsværdi.

- Hvis jeg var hans rådgiver, ville jeg sige, 'måske behøver du ikke lave allemulige mærkværdige optrin og de mest mærkelige ting for at få medie-tid. Måske skal du tage en pause', siger Jon Kiellberg, der bl.a. har en fortid som redaktør for kommunikationsmagasinet Kommunikatøren.

Dansk politik Yahya Hassan i skørt optrin: Nægtede at forlade tv-studie

Pauseklovn
- Men er det ikke meget klogt at skeje lidt ud? Han satser vel bare på, at han kan rykke et eller andet. Det værste der kan ske er vel, at han ikke bliver valgt?

- Det kan man argumentere for. Problemet er bare, at han bliver lidt pauseklovn. Det bliver 'se mig, hør mig' uden retning. Det tror jeg ikke, man bliver valgt på.

- Han skal holde sig til det politiske, for det kan han jo godt.

- Det frustrerer ham jo tydeligvis i klippet, at han ikke kan få lov at tale sin sag. Er det ikke bare problemet, at det er svært at få taletid som løsgænger.

- Jo, det forstår jeg godt for løsgængere generelt. Men hvis man ser på, hvor meget omtale Yahya Hassan har fået, og hvor meget medietid han kunne få ved at være mindre kontroversiel, så skal han ikke være ked af den medie-tv, han har haft ind til videre.

Yahya Hassans replik
Yahya Hassan har ikke det store at tilføje ovenpå sin optræden hos regional tv-stationen.

Til Ekstra Bladet siger han torsdag morgen:

- Enhver kan se, hvad der sker. Der er ikke noget at tilføje, siger Yahya Hassan.

På sin Facebook skriver løsgængeren endvidere om optrinnet:

'Mig bekendt har man stadig kun det sjov man selv laver.'

1 af 2 Studievært Søren Ø. Jensen forsøger at få Yahya Hassan til at forlade studiet. (Foto: TV2 Østjylland)
2 af 2 Yahya Hassan er lidt for god til at komme i medierne af de forkerte årsager, mener kommunikationsrådgiver (Foto: Polfoto)
132 kommentarer
Vis kommentarer