Rådmand går på ferie midt i skandalesag

Ekstra Bladet har siden mandag forsøgt at få et interview med ældrerådmand i Aarhus Kommune Jette Skive - nu er hun gået på ferie

Elses barnebarn, Charlotte Ahm, er dybt skuffet over, at Aarhus Kommune har gjort alt for at stoppe TV2-dokumentaren. Og alt for lidt for at hjælpe hendes farmor. Video/redigering: Ernst van Norde, Emma Svendsen

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Ældrerådmand i Aarhus Kommune Jette Skive (DF) er gået på sommerferie.

Det fremgår af et automatisk mailsvar, som Ekstra Bladet fik, da avisen onsdag eftermiddag sendte endnu en interview forespørgsel til rådmanden.

Ferien bekræftes af hendes forvaltning, Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, som oplyser, at rådmanden vender tilbage i begyndelsen af august.

Ældrerådmanden tager dermed en længere pause fra arbejdet, mens hun befinder sig i sin måske største sag om massive svigt i kommunens ældrepleje.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Privatfoto
Privatfoto

Ekstra Bladet må vise skjulte optagelser fra plejehjem

Stoppede udsendelse
Det er en sag, som i den grad blussede op, da Ekstra Bladet mandag og tirsdag offentliggjorde en række skjulte optagelser af groft plejesvigt over for den 90-årige demenssyge Else på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus, som Vestre Landsret i sidste uge forbød TV2 at vise.

Og de skjulte videooptagelser og rådmandens handlinger i sagen har siden offentliggørelsen vakt megen debat. Flere folketingspolitikere har således udtalt sig stærkt kritisk om sagen til Ekstra Bladet, herunder Søren Pape Poulsen (K) og Pernille Vermund (NB).

Ekstra Bladet har derfor siden mandag forsøgt at få et interview med Jette Skive, så hun kunne give sin version af historien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ældrerådmand i Aarhus Kommune Jette Skive (DF) er gået på ferie midt i en kæmpe skandalesag.
Ældrerådmand i Aarhus Kommune Jette Skive (DF) er gået på ferie midt i en kæmpe skandalesag.
 

Rådmand vil ikke politianmelde Ekstra Bladet

Tid til andre medier
Vi vil blandt andet gerne spørge hende, hvorfor hun mener, at kommunen og hun havde pligt til at stoppe udsendelsen på TV2. Hun har til blandt andet TV2 News fortalt, at det var hun og kommunen forpligtet til for at beskytte Else og de ansatte.

Men i dag vil hun ikke længere forfølge sagen og udføre den pligt, hun ifølge hende selv har, selvom Ekstra Bladet altså deler de samme tv-billeder, som kommunen fik stoppet hos TV2.

Heller ikke spørgsmålet om TV2 nu bør få lov til at sende dokumentaren, når optagelserne er blevet vist hos Ekstra Bladet, har rådmanden haft tid eller lyst til at besvare.

I denne uge har hun dog taget sig tid til at medvirke i flere indslag i blandt andet TV2 Nyhederne, de lokale medier og senest onsdag, hvor hun medvirkede i et længere interview i P1 Debat.

Er ham her voksen?

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.