Radikal folketingskandidat hopper til Alternativet

De Radikale er blevet for firkantede og mangler almen dannelse, lyder det fra afhopper Pernille Boye Koch

Pernille Boye Koch har ved de sidste to valg været opstillet for de Radikale. Nu følger hun i Uffe Elbæks fodspor. Igen. Foto: Jens Dresling
Pernille Boye Koch har ved de sidste to valg været opstillet for de Radikale. Nu følger hun i Uffe Elbæks fodspor. Igen. Foto: Jens Dresling
Følg Politik

Det tidligere radikale folketingsmedlem, Pernille Boye Koch, skifter partibog til Alternativet og følger dermed endnu engang i hælene på Uffe Elbæk, som hun to gange har vikarieret for i Folketinget.

Pernille Boye Koch mener, at De Radikale har bevæget sig væk fra partiets klassiske måde at tænke politik på. Hun skifter derfor parti til Alternativet, hvor hun håber at finde en mere græsrodsagtig politisk kultur, oplyser hun.

Firkantet økonomitænkning fylder for meget og almen dannelse for lidt, mener Pernille Boye Koch, der ved de seneste to folketingsvalg har stået på stemmesedlen for De Radikale.

Dog uden at blive valgt. I 2013 var hun dog i to perioder stedfortræder for netop Uffe Elbæk, som siden forlod de Radikale og senere stiftede Alternativet.

I krig med offentlighedsloven
Det er dog ikke kun partikulturen, men også et par konkrete politiske uenigheder, der ligger bag partiskiftet, forklarer Pernille Boye Koch.

- Offentlighedsloven er det vigtigste eksempel, men også på uddannelsespolitikken synes jeg, at man har tænkt for firkantet og ikke så meget i den klassiske dannelse, som var Det Radikale Venstres udspring, siger hun.

- Der har været nogle værdipolitiske sager - for eksempel øremærket barsel - hvor De Radikale har tænkt i firkantede økonomidagsordener og ikke klassiske værdier. Der har Alternativet været et oplagt valg, siger Pernille Boye Koch.

Hun har endnu ikke gjort op med sig selv, om hun vil forsøge at stille op for sit nye parti ved næste folketingsvalg.

- Men jeg vil ikke afvise det, for jeg har stadig rigtig meget gejst, siger Pernille Boye Koch.

Alternativet blev stiftet i november 2013. Partiet fik 4,8 procent af stemmerne ved folketingsvalget i juni 2015, hvilket kunne veksles til ni mandater. I de aktuelle meningsmålinger ligger partiet noget højere til omkring 6,4 procent svarende til 11 mandater.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+