Radikal leder vil ikke forklare vild melding

De radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, har leveret Folkemødets vildeste melding: 'Dansk politik er gået i stykker'. Men hun vil ikke uddybe, hvad det konkret betyder

Radikal leder vil ikke forklare vild melding

Sofie Carsten Nielsen vil ikke svare på, om der er en sammenhæng mellem partiets egen nedtur og hendes melding om, at dansk politik er i stykker.

'Dansk politik er gået i stykker.'

Sådan lød det fra de radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, da hun holdt sin partiledertale på Folkemødet på Bornholm.

Meldingen er stærkt opsigtsvækkende.

For hvis det virkelig er rigtigt, tangerer konsekvenserne det regulært gruopvækkende. For hvis det politiske system er kollapset, er landet reelt uden styring.

Derfor ville Ekstra Bladet gerne have den radikale leder til at uddybe meldingen. Ikke mindst hvornår dansk politik røg ned i kloakken.

Er det for eksempel er tidsmæssigt sammenfaldende med, hvornår de radikale måtte forlade magtens inderste kamre og ud i en eksistentiel kamp for at finde politiske allierede og regeringspartnere?

Men Sofie Carsten Nielsen ønskede ikke at uddybe den dramatiske melding, da Ekstra Bladet konfronterede hende med det umiddelbart efter sin tale, hvor hun også havde sunget John Mogensens 'Der er noget galt i Danmark' fra scenekanten.

Se videoen øverst i artiklen.