Radikal ungdomsformand ærgerlig over børnelokker-formulering

Efter Radikal Ungdom rendte ind i massiv kritik af ordlyden på deres ja-kampagneplakat, erkender formand Victor Boysen nu, at den var for groft formuleret

Det er denne plakat fra Radikal Ungdom, der har fået sindene i kog landet over. (Foto: Radikal Ungdom/Facebook)
Det er denne plakat fra Radikal Ungdom, der har fået sindene i kog landet over. (Foto: Radikal Ungdom/Facebook)

Kampen om danskernes stemmer er i fuld gang op til afstemningen om retsforbeholdet den 3. december. Og i kampens hede er Radikal Ungdom kommet til at gå over stregen med en valgplakat. Det erkender formand Victor Boysen.

Se også: Gys fra fortiden: Her er politikernes ungdomsbilleder

- Budskabet står jeg sådan set stadig ved, men jeg anerkender, at vi kunne have kommunikeret det ud på en mere elegant måde, siger Radikal Ungdoms nyligt kårede, 22-årige formand Victor Boysen med henvisning til ungdomsorganisationens plakat med beskeden 'Hvad får du med et nej? Begejstrede børnelokkere. Radikal Ungdom. Vi stemmer ja. Gør du?', som mange vælgere har følt sig stødt over.

Se også: V og S hænger ja-plakater op sammen

- Mange har jo åbenbart følt, at vi indikerer, at folk støtter børnelokkere, hvis de stemmer nej den 3. december. Og det er superærgerligt, for det er ikke det, vi vil sige. Men vi mener stadig, det vil blive sværere for politiet at fange børnelokkere med et nej den 3.

Tredje gang
Det er tredje gang på kort tid, at et ja-parti møder kritik for sin valgplakat.

Først mødte Venstres plakat sidst i oktober kritik for at være forsimplet, banal og over-nostalgisk i sin fremstilling af politiet.

Se også: Ifølge valgobservatører var tyrkisk valg præget af vold

Siden da fik Socialdemokratiets plakater for få dage siden samme kritik som den, der nu har ramt Radikal Ungdoms plakater.

Men Victor Boysen mener ikke, at ja-partierne af den grund kan kaldes mere skringre eller desperate end nej-partierne.

- Nej, det mener jeg sådan set ikke. Vi prøver jo alle sammen at forklare vælgerne, hvorfor det er en god idé at stemme ja til december. Og nogle af de årsager er bare meget betændte og vækker let folks følelser. For det handler jo om bekæmpelse af børneporno, menneskehandel og narko-smugleri.

Se også: Pind til Messer i tør professor-fight: Stram op, broder

- Men netop af den årsag skal vi nok allesammen være ekstra varsomme med den måde, vi kommunikerer budskaberne ud på. Og der er både Socialdemokratiet, Venstre og vi selv nok røget i den fælde, at vi er gået over folks følelsesmæssige grænse, fortsætter Victor Boysen.

Han understreger, at man fremover vil arbejde for at undgå skræmmebilleder og i stedet for faren ved et nej fokusere på de positive grunde til at stemme ja. Samtidig understreger han dog, at Radikal Ungdom stadig mener, at et ja vil gavne kriminalitetsbekæmpelsen.

49 kommentarer
Vis kommentarer