Radikale: Stop sessionslogning af nettet

Regeringen skal skrinlægge alle planer om sessionslogning, mener Det Radikale Venstres hovedbestyrelse

Regeringen skal skrotte alle planer om sessionslogning, så teleselskaberne skal registrere langt flere oplysninger.

Det har Det Radikale Venstres hovedbestyrelse vedtaget ved sit møde lørdag. Sessionslogning blev skrottet i 2014, fordi det ikke hjalp politiets efterforskning af forbrydelser. Nu ønsker politiet det igen, så de kan følge med i sociale medier som Skype og Messenger, som flere forbrydere anvender i stedet for sms.

- Radikale Venstre opfordrer regeringen til at skrinlægge alle tanker om konstant og systematisk overvågning af alle danskeres adfærd på internettet - den såkaldte sessionslogning, udtaler hovedbestyrelsen.

VK-regeringen indførte sessionslogning imod terror, men det blev sløjfet af SR-regeringen, fordi metoden "på ingen måde tjente sit formål", mener De Radikales hovedbestyrelse.

Hvis sessionslogning genindføres i større omfang, overvåges hver dansker på nettet. Det vil ifølge branchen ske mere end én gang i minuttet i gennemsnit.

- Det vil være et brud med borgernes ret til privatliv og er ganske enkelt ikke en retsstat værdig, mener De Radikale.

I næste uge indstiller politiet til justitsminister Søren Pind (V), om sessionslogning skal genindføres. Dansk Folkeparti støtter metoden, mens Socialdemokratiet først vil høre, hvad Pind og politiet anbefaler.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen