Radikale: Thorning udlægger vores skattepolitik forkert

Vi gik ikke til valg på lavere topskat i 2011, fastslår R, efter at Thorning har kaldt skatteforslag velkendt

Sofie Carsten Nielsen er ikke tilfreds med Helle Thornings udlægning af De Radikales skattepolitik (Foto: Jens Dresling)
Sofie Carsten Nielsen er ikke tilfreds med Helle Thornings udlægning af De Radikales skattepolitik (Foto: Jens Dresling)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) må have fået den radikale skattepolitik "galt i halsen".

Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R), efter at statsministeren søndag har kommenteret et radikalt forslag om at sænke topskatten for fem milliarder kroner.

- Så vidt jeg kan se, gik De Radikale også til valg på det sidste gang, og det er et velkendt radikalt synspunkt, sagde Thorning tidligere lørdag om det radikale forslag.

Men det er forkert, at De Radikale havde samme mærkesag ved seneste valg. Af den plan, som partiet fremlagde før valget i 2011, fremgår det, at partiet ønskede at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat, med 50.000 kroner.

Men det aktuelle forslag om at sænke den procentdel af indkomsten, som topskatteyderne afleverer til den fælles kasse, indgik ikke.

Forslaget om at hæve grænsen for, hvornår der betales topskat, blev gennemført med skattereformen i 2012. Det samme gjorde et radikalt ønske om at hæve beskæftigelsesfradraget.

Thorning fremhæver ellers netop skattereformen som et eksempel på, at den skattepolitik, De Radikale lagde frem før sidste valg, ikke blev gennemført.

- Selvom Radikale gik til valg på det her sidste gang, så var det faktisk ikke det, der skete, sagde Thorning.

Sofie Carsten Nielsen ønsker ikke at spekulere i, hvorfor Thorning ikke kan udlægge sin regeringspartners skattepolitik korrekt.

- Jeg har meget stor respekt for Helle, men her må hun have fået det galt i halsen. Det, vi foreslog i 2011, var netop at hæve topskattegrænsen, og det har vi også gjort.

- Vi foreslog ikke det, vi gør nu, i 2011. Dengang foreslog vi noget andet, fastslår Sofie Carsten Nielsen.

- Her husker hun simpelthen forkert, siger hun.

Skattereformen fra 2012 gennemførte regeringen sammen med Venstre og Konservative.

27 kommentarer
Vis kommentarer