Radikale vil have dab-udbud til at gå om

Det udbud, der har valgt Radio Loud som Danmarks næste dabkanal, bør gå om ifølge De Radikale

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

De Radikale mener, at udbuddet om en ny dabkanal i Danmark, bør gå om. Udbuddet blev vundet af Radio Loud, men De Radikales medieordfører, Jens Rohde, mener, at processen har været så fejlbehæftet, at den bør gå om.

En af hans anker er, at Radio Loud har afleveret en ansøgning, hvori de har indhentet et tilbud på distribution gennem dab, der vil give en dækning i 83 procent af landet.

Direktør på Radio24syv Jørgen Ramskov taler efter at medarbejderne på radioen fik besked om at radiokanalen ikke kan fortsætte som DAB-kanal. Foto: Niels Christian Vilmann Film, tv & radio Radio24syv-chef: - Det er paradoksalt og mystisk

Det vil ifølge det selskab, som Radio Loud har fået tilbuddet fra, Cibicom, betyde, at Bornholm og dele af Lolland-Falster ikke vil kunne få dabsignal fra den nye kanal.

Da udbuddet lød på en landsdækkende kanal, mener Jens Rohde, at Radio- og tv-nævnet, som har afgjort udbuddet, har lavet en upassende fortolkning af ordet 'landsdækkende'.

Stationsleder Michael Berthelsen sænker flaget på halv. Radio24syv var ikke garanteret mere end otte år. Men tarveligheden i måden, de er blevet lukket på, er omvendt proportional med den originalitet stationen i sine seneste år opviste. Foto: Peter Hove Olesen Lederen Den tåbelige aflivning af Radio24syv

Radio Loud har selv torsdag forsikret om, at de vil forsøge at forhandle en bredere dækning på plads.

Derudover er Jens Rohde utilfreds med, at økonomien i de tre forslag har haft så stor en påvirkning på udbuddets resultat.

- Jeg vil understrege, at det er os (politikerne, red.), der har besluttet økonomien. Jeg har selv været med til at finde pengene. Det er ikke nævnet, der skal beslutte, hvad det er for en økonomi, der skal lægges til grund, siger han.

Kristoffer Eriksen, Ditte Okman og Michael Bertelsen fotograferet, da de i går fik besked om, at Radio24syv ikke kan fortsætte som DAB-kanal. Foto: Niels Christian Vilmann Samfund Rapport afslører: Radio24syv tabte på grund af økonomi

Derudover undrer han sig over nævnets vurderinger i forhold til kvaliteten af programmernes indhold. Han mener, at nævnets medlemmer har manglet kompetencer til at vurdere buddenes nyheds- og aktualitetsafdelinger.

- Der er ikke nogen, der har praktisk erfaring med radio eller tv. Men det kan man jo ikke laste nævnet. Det kan man laste kulturministeren, siger han.

Nævnets formand, Caroline Heide-Jørgensen, har til fagbladet Journalisten oplyst, at hun ikke vil svare på spørgsmål om afgørelsen. Det er fast praksis, og den afviger hun ikke fra, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen.

231 kommentarer
Vis kommentarer