Radikale vil have endnu flere udlændinge til Danmark

Radikale går stik imod Socialdemokraterne og vil i nyt soloudspil have mere udenlandsk arbejdskraft hertil.

Følg Politik

Med et nyt udspil vil De Radikale trække flere udlændinge til Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Udspillet skal forhindre, at virksomhederne kommer til at mangle den nødvendige arbejdskraft i det økonomiske opsving, som, flere mener, er på vej.

Den radikale leder, Morten Østergaard, går derfor til valg på en garanti om, at virksomhederne altid skal kunne få den nødvendige arbejdskraft i Danmark, og dermed bryder en ny, intern regeringsuenighed ud i lys lue.

- Kan man ikke finde arbejdskraften her, skal man kunne hente den i udlandet, siger Morten Østergaard til avisen.

Han vil sænke beløbsgrænsen, for hvor meget en udlænding skal tjene for at få opholdstilladelse, fra årligt 375.000 kroner til 325.000 kroner.

Udspillet kommer, efter at store dele af valgkampen har handlet om antallet af udlændinge.

Senest har Dansk Industri (DI) også blandet sig i udlændingedebatten og modsat sig strammer-retorikken, som kommer fra dele af både blå og rød blok.

Administrerende direktør i DI, Karsten Dybvad, er da også positiv over for det radikale udspil, og støtter den lavere beløbsgrænse for, hvad en udlænding skal tjene for at få opholdstilladelse.

Derimod møder De Radikales forslag hård modstand fra regeringspartneren Socialdemokraterne.

- Vi siger nej. Det er den forkerte vej at gå, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) til Jyllands-Posten.

Venstre har selv forslag om at sænke beløbsgrænsen, men kun for de nationaliteter, Venstre mener, det er nemt at integrere i Danmark.

Derfor støtter de ikke en lavere beløbsgrænse for alle, for så "kommer udlændingepolitikken til at sejle endnu mere, end den gør i dag", siger politisk ordfører Inger Støjberg (V) til avisen.

På mandag afholder Ekstra Bladet stort debatdøgn. Følg os på Snapchat, hvor vi fra 08.00 til 23.00 præsenterer valgstof på en helt ny og underholdende måde.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind