Radikale vil ikke frede boligskattestop

De Radikale er uenig med Socialdemokraterne om at forlænge boligskattestop, siger partileder Morten Østergaard

De Radikale vil ikke forlænge ejendomsskattestoppet i fem år fra 2020 til 2025, som Venstre foreslår med støtte fra finansminister Bjarne Corydon (S).

Det fastslår De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, fra Folkemødet på Bornholm.

- Det er ingen stor nyhed, at vi ser forskelligt på skattestoppets meritter. Regeringen har ikke taget stilling til, hvad der skal ske efter 2020. Det har jeg min opfattelse af, og Socialdemokraterne kan have deres, siger Morten Østergaard.

I valgkampen har han foreslået at fjerne ejendomsskattestoppet, som Fogh-regeringen indførte i 2002 og blev videreført til 2020 i skattereformen fra 2012. Han vil bruge den økonomiske gevinst til at sænke skatten på arbejde.

- Regeringens politik er det, regeringen beslutter, når vi kommer så vidt. Sidste gang lykkedes det os at få mange af vores tanker igennem ved skattereformen fra 2012. Det er helt fair og ingen nyhed, at vi ser forskelligt på det, siger Morten Østergaard.

Spørgsmål: - Men det er kernen i din skattepolitik at sænke skatten på arbejde ved at hæve skatten på boliger?

- Den økonomiske politik er afgørende for os. Vi har brug for at føre en skattepolitik, som bidrager til, at flere kommer i arbejde og til, at færre pensionister skal opleve, at deres grundskyld vokser mere end deres pensionscheck, siger Morten Østergaard.

Han har før advaret mod, at VK-regeringen skabte en boligboble før finanskrisen ved at indføre afdragsfri flekslån og lade boligpriserne stige i takt med de fastfrosne boligskatter.

- Vi er garanten for en økonomisk ansvarlig politik, også efter 2020. Folk må bringe deres synspunkter til torvs. Mit er ganske klart: Jeg ser frem til at drøfte, hvad regeringens politik skal være på det, siger Morten Østergaard.

42 kommentarer
Vis kommentarer