Annonce:
Annonce:

Radikalt pres vokser: Træd tilbage Mette

Mens folketingsgruppen grubler og tænker vil flere fra baglandet have partiet til at sætte foden ned over for Mette Frederiksen

Ekstra Bladets Brian Weichardt ville gerne vide, hvorfor ikke statsministeren har tænkt sig at gå af, når nu hendes departementschef Barbara Bertelsen tidligere har bedt dem, hun mente var ansvarlige for minksagen, om at udvise 'maks ydmyghed', 'hive plasteret helt af' og lægge sig ned og rulle

Annonce:
Følg Politik

Mette Frederiksen skal udskrive folketingsvalg til afholdelse efter sommerferien. Sådan lyder opfordringen fra flere radikale Folketingskandidater, startende med tidligere folketingsmedlem og kandidat Carolina Magdalene Maier torsdag aften.

Fredag stempler flere radikale én for én ind i sagen fredag, mens partiets Folketingsgruppe sidder på hænderne og endnu ikke har besluttet sig.

- Mit drømmescenarie vil nok være, at hun siger: 'Jeg kan se, jeg har fået alvorlig kritik. Den er så alvorlig, at det kan jeg ikke leve med, så jeg må spørge vælgerne, om de stadig har tillid til mig som statsminister. Og så bør hun udskrive et valg til efter sommerferien, lød det fra Carolina Magdalene Maier, som torsdag var med i DR2's Debatten.

Annonce:

- Jeg var overrasket over, hvor hård kritikken er fra kommissionen i dag. Det hænger særligt sammen med, at den proces der er blevet kørt, hvor man undlader at inddrage sit fagministerium. Hele den her ide med at skubbe ressortministerierne væk fra sig. Det har vi set i stigende grad henover hendes regeringsperiode. Det er ikke en statsminister eller et demokrati værdigt.

- Derfor synes, danskerne skal have lov til at tage stilling til, om det er den regeringsførelse vi vil have.

Også det tidligere folketingsmedlem, Ruben Kidde (RV), mener, at tiden er kommet til at udskrive valg, skriver han fredag morgen:

- På dette pressemøde burde statsminsteren udvise 'max ydmyghed', lægge sig fladt ned og rulle rundt. Ikke mere spin. Det handler ikke om coronahåndtering men om retskaffenhed, ordentlighed og tillid regeringens forvaltning af magten. Den tillid har jeg ikke.

Mere pres
Dermed lægger Ruben Kidde og Carolina Magdalene Maier yderligere pres fra partiets bagland på den radikale folketingsgruppe, som har givet sig selv læsepause.

I går meldte partiets tidligere udviklingsminister, Christian Friis Bach, ud at også han ser behov for at gå videre med sagen.

Annonce:

Han stiller spørgsmålstegn ved, at man kan fralægge sig ansvaret ved ikke at være vidende om, hvorvidt ens handlinger er ulovlige.

Christian Friis Bach gik af som minister i 2013, fordi det kom frem, at han havde deltaget på et møde, hvor rejseregler, der tillod Lars Løkke Rasmussen at flyve på første klasse som GGGI-formand, havde været vendt. Friis Bach havde dog ikke reageret på mødet og valgte derfor at trække sig.

Friis Bach blev for nyligt valgt som spidskandidat for de radikale i Nordjylland.

Også Radikal Ungdom og en tidligere landsformand har meldt ud, at der der bør komme en advokatvurdering af Minkkommissionens rapport, der kan være første skridt på vej mod en rigsretssag.

Sort på hvidt: Her er rapporten med kritikken af Mette F

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: