Annonce:
Annonce:

Radio24syvs direktør: - Jeg vælger at se det positive i det

Mindst halvdelen af radiokanalens medarbejdere skal tvangsflyttes vest for Storebælt, det står der i det nye medieforlig. Den nyhed tager kanalens direktør og chefredaktør Jørgen Ramskov forholdsvist roligt

Den 61-årige radiochef har tidligere været tv-direktør i DR. Han havde ansvaret, da Danmark var værter for Eurovisionen i 2001. Foto: Jens Dresling
Den 61-årige radiochef har tidligere været tv-direktør i DR. Han havde ansvaret, da Danmark var værter for Eurovisionen i 2001. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Nu er det officielt.

Halvdelen af Radio24syv skal flyttes ud af København og rykkes til det jyske. Det fremgår af det nye medieforlig, som blev indgået natten til fredag.

Administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Jørgen Ramskov, er ikke helt tilfreds med, at hans arbejdsplads skal rykke til den anden ende af landet. Han mener, at kanalen allerede er dækkende for hele landet og ikke kun for København.

- Vores udgangspunkt er, synes vi selv, og det synes lytterne også, at vi laver fremragende radio fra København. Den er så fremragende, at de også synes godt om den i Vestjylland, så hele idéen om at splittes os ad mangler jeg en forklaring på.

Annonce:

- Der er jo et ønske om, at pressen skal være bedre til at dække det vestlige Jylland. Men så er det bare mærkeligt, at de tager fat i os, for vi er nogle af dem, som har bedst fat i hele landet, fortæller chefredaktøren.

I medieforliget står der også, at radiokanalen skal spare 3 procent om året fremover. Oprindeligt ville regeringen have, at kanalen skulle spare 33 procent. Jørgen Ramskov vælger at tage sparekravet med oprejst pande, da det ikke er hans største bekymring.

- Jeg er ikke bekymret for at skulle spare, selvom 3 procent er mange penge. Det er mere det, at vi skal splitte radioen ad, når den fungerer rigtig godt, hvor den ligger, som bekymrer mig mest. Det er også det, som vi kommer til at kigge mest på.

Radio24syv tvinges til at flytte

Kom ikke som et chok
Det kom ikke som et chok, at halvdelen af radiokanalen skal flyttes, det havde været varslet i medierne igennem det sidste stykke tid. Derfor er det også muligt for Jørgen Ramskov at finde en positiv vinkel på den kommende flytning.

Annonce:

- Jeg vælger at se det positive i det, da Dansk Folkeparti havde forlangt, at hele radioen skulle flyttes til Jylland. Nu er det kun halvdelen, der skal flyttes til det vestlige Danmark, og halvdelen af vores gode radio stadig kan laves fra København, fortæller Jørgen Ramskov til Ekstra Bladet.

I medieforliget står der, at halvdelen af de redaktionelle medarbejdere, og alle de administrative medarbejdere fremover skal have arbejdsplads vest for Storebælt.

Om det bliver Aarhus, Kolding eller en helt tredje by, der skal huse den store radiokanals mange udflyttede medarbejdere, er endnu ikke fastlagt. Det skal først forhandles på plads med ejerne af public service-kanalen.

Først til efteråret ligger de præcise udbudsbetingelser helt på plads. Derfor er Jørgen Ramskov nødt til at holde hovedet koldt, da man ikke ved, hvad der konkret kommer til at stå i medieforliget. På nuværende tidspunkt er det kun de overordnede rammer, der er blevet offentliggjort.

- Når vi ser betingelserne, så må vi se på, hvad der kan lade sig gøre, og hvordan vi kan gøre det, siger Jørgen Ramskov.
Ny medieaftale: Slut med at betale licens

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: