Ramadan-oprør breder sig: Ny V-profil går mod Støjberg

Jan E. Jørgensen mener ikke, at politikere skal blande sig i, hvornår muslimer holder ferie

Jan E. Jørgensen. Foto: Jens Dresling
Jan E. Jørgensen. Foto: Jens Dresling

Internt i Venstre melder breder utilfredsheden sig med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. Og flere fremtrædende medlemmer går nu åbent imod den populære ministre.

Årsagen er et debatindlæg bragt i BT søndag, hvor Støjberg opfordrer muslimer til at lægge deres ferie under fastemåneden, ramadanen, for at undgå at være til fare for samfunden grundet træthed.

Se også: Interne tæsk til Støjberg: Jeg er ikke den eneste

Efter tirsdagens gruppemøde i Venstre melder nye stemmer sig nu i koret af Støjberg-kritikere.

– Det klarer arbejdspladserne fint selv. De finder ud af, hvordan deres medarbejdere er i stand til at varetage deres arbejde. Det er slet ikke noget, vi som politikere skal blande os i, lyder det efter dagens gruppemøde i Venstre fra indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen, til Ekstra Bladet.

– Vores politik er helt klar. Vi blander os ikke i nogen tilrettelæggelse af arbejdet. Det er de meget bedre til ude på arbejdspladserne, end vi er her i Folketinget, siger Jan E. Jørgensen.

Inger Støjberg i Folketingssalen. Foto: Jens Dresling Dansk politik - 22. maj. 2018 - kl. 17:54 Støjberg buldrer løs: Folk siger, ramadan er et problem

Se også: Støjberg i Ramadan-opfordring til danske muslimer: - Farligt for os alle

Forud for gruppemødet havde folketingsmedlemmet Jacob Jensen åbnet ballet ved at gå i rette med Støjbergs ramadan-kritik. Jacob Jensen efterlyser bl.a. officiel statistik, der kan underbygge ministerens påstand.

Også Søren Pinds afløser i Folketinget, Martin Geertsen, mente, at Støjberg var gået for langt:

Uden for Christiansborg giver tyrkiskfødte Fatma Øktem, der er tidligere MF for Venstre, heller ikke meget for Inger Støjbergs ramadan-dom:

- Der må være en grænse for hvad politikere skal blande sig i. Står vi over for en situation, hvor det her med fasten er et problem, så skal det selvfølgelig tages alvorligt. Men at prøve at gøre det til et problem, uden at der er en efterspørgsel på området, det synes jeg er unødvendigt. Som liberal skal man ikke diktere over for nogen, hvad de skal gøre, siger Fatma Øktem til Ekstra Bladet.

- Vi er et parti, der har tillid til den enkelte arbejdsgiver og til den enkelte arbejdsplads. Så jeg forstår ikke debatten. Hun kunne også bare nøjes med at skrive ’glædelig ramadan’. Og Gud forbyde, at alle de her muslimer tog ferie i en måned. Så ville vi da for alvor havde et problem, siger Fatma Øktem.

926 kommentarer
Vis kommentarer