Rasede mod socialt bedrageri: Nu anklages han for samme fupfidus

I 2012 rettede Simon Kollerup et skarpt angreb mod socialt bedrageri med falske adresser. Nu kan socialdemokraten selv have brugt boligfidusen

Simon Kollerup kan - eller vil - ikke redegøre for, hvad han egentlig har brugt lejligheden til de sidste par år (Polfoto)
Simon Kollerup kan - eller vil - ikke redegøre for, hvad han egentlig har brugt lejligheden til de sidste par år (Polfoto)

Dagpengesnyd, sort arbejde og boligfiduser. Hvert år snyder socialbedragerne den danske statskasse og dermed skatteyderne for millioner af kroner.

Derfor rettede den socialdemokratiske stemmesluger og kommunalordfører Simon Kollerup et hårdt angreb mod socialt bedrageri tilbage i august 2012.

- Hver krone, en social bedrager snyder kommunen for, er jo en krone mindre til fælles opgaver som børnepasning og ældrepleje. Derfor er det glædeligt, at kommunerne tager handsken op og glædeligt, at borgerne følger trop og melder sagerne til kommunen.

- Politisk skal vi være klar til at se på, hvordan vi kan styrke indsatsen, hvis kommunerne mener, der er behov for det, lød kritikken fra Simon Kollerup, da han af Ritzau blandt anden blev spurgt ind til snyd med folkeregisteradresser.

Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus

Dengang var det mest udbredte bedrageri snyd med folkeregisteradressen. Derfor kan den melding ramme ham som en bedrageri-boomerang, såfremt Folketingets Præsidium når frem til, at Simon Kollerup har fiflet med sin adresse, mener Venstres Folketingsmedlem Thomas Danielsen.

- Jeg vil ikke gøre mig til dommer i sagen, men hvis Folketingets præsidium finder frem til, at Simon Kollerup har begået bedrageri, så mener jeg, at det afgøres, om han overhovedet er valgbar i fremtiden.

- Samtidig er jeg helt enig med det Simon Kollerup sagde tilbage i 2012. Det største problem med socialbedrageri er, hvis manden i huset proforma flytter til en anden adresse, siger Thomas Danielsen til Ekstra Bladet.

S: Ingen konsekvenser
Selv om Thomas Danielsen mener, at Folketingets præsidium bør undersøge sagen til bunds, så har Socialdemokratiets gruppeformand Leif Lahn Jensen har ingen planer om at sagen skal få konsekvenser internt.

- Jeg holder fast i, at vi konstaterer, at han har sagt lejligheden op. Og det er rigtig godt. Og så vil jeg ikke sige mere i den sag, understreger Leif Lahn Jensen og afviser, at der kommer et internt efterspil. Det vil sige, der kommer ingen konsekvenser, siger han til TV2 Midt/Vest.

S om æreskonflikter: Drop mørkesynet eller smut

Den melding ærgrer Thomas Danielsen.

- Jeg synes, at det er mystisk, at S-ledelsen allerede nu kan sige, at de 'renser' Simon Kollerup. Det hele skal jo først undersøges i Folketingets præsidium.

- Den slags er jo med til at øge den stigende politiker-harme, der er opstået i Danmark. Det kan jo virke som om, at de holder hånden over ham, fordi han er politiker, siger Thomas Danielsen til Ekstra Bladet.

Skattefri fidus
Søndag kunne Ekstra Bladet afsløre, at Simon Kollerup i flere år reelt har boet med sin kæreste og børn i en ejerlejlighed på Christianshavn.

Alligevel har han modtaget et skattefrit tilskud på 30.218 kroner årligt til dobbelt husførelse, fordi han har beholdt den ekstra lejlighed, som Folketinget stillede gratis til rådighed for ham efter valget i 2011.

Da Ekstra Bladet bad Simon Kollerup om et interview om sagen, kunne han åbenbart godt selv se, at boligfidusen var lidt for smart.

Politikerleden vokser

Simon Kollerup – der i bl.a. Nordjyske Stiftstidende lader sig portrættere som lærling af Folketingets formand Mogens Lykketoft - havde nemlig en klar indrømmelse med, da han dukkede op til interviewet med Ekstra Bladet dagen efter:

– Jeg har i dag meddelt administrationen, at jeg ønsker at opsige lejligheden.

Enhedslistens Per Clausen har tænkt sig at tage sagen op med den øverste ledelse på Christiansborg.

Ekstra Bladet har mandag forsøgt at få en kommentar fra hovedperson Simon Kollerup, men han har ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?