Rasende topchef ville skjule sandheden om borgmester

Kommunaldirektøren var rasende og forsøgte - ifølge flere medarbejdere - efter aktindsigt fra Ekstra Bladet at skjule eller flytte notater, som belastede borgmesteren, skriver advokater

Følg Politik

Den tvanghjemsendte kommunaldirektør i Fredericia, Annemarie Zacho-Broe, forsøgte indædt at skjule flere belastende notater og oplysninger om eks-borgmester Jacob Bjerregaards (S) byggegrund.

Ifølge den netop offentliggjorte advokat-redegørelse fortæller ledende ansatte, at det på flere møder var deres klare indtryk, at kommunaldirektøren ville skjule de belastende oplysninger for både kommunens økonomiudvalg og offentligheden.

Nu bliver kommunaldirektøren fyret

Direktøren for børn, unge og kultur (den nu konstituerede kommunaldirektør, Camilla Nowak Kirkedal) har forklaret, at hun og økonomi- og personalechefen syntes, at 'alt skulle lægges frem', også telefonnotaterne og oplysningerne om den ulovlige instruks, der gjorde det muligt for borgmesteren at bygge en 200 kvadratmeter villa i strid med gældende lovgivning.

Artiklen fortsætter under videoen ...

I dag på et pressemøde har den nuværende borgmester i Fredericia fortalt, at sagen er overdraget til politiet.

'Men det syntes kommunaldirektøren ikke. De havde over for kommunaldirektøren argumenteret med, at de ønskede fuld åbenhed over for økonomiudvalget, og at de 'i denne situation ikke måtte skjule noget,' fortæller hun ifølge advokatredegørelsen.

Advokater om penibel sag: Skal efterforskes af politiet

Hun og økonomi- og personalechef, Tommy Abildgaard, luftede på et tidspunkt fredag 11. december 2020 tanken om, hvorvidt økonomiudvalget nogensinde ville få oplysningerne, når de ikke fik det denne fredag, skriver advokatfirmaet Horten.

Talte meget med borgmesteren
Børn- og unge-direktøren oplevede, at kommunaldirektøren talte meget i telefon med borgmesteren, og det var hendes indtryk, at kommunaldirektøren og borgmesteren også talte om aktindsigtssagen (fra Ekstra Bladet).

Fik ulovlig tilladelse: Skandale-borgmester sparede op mod 300.000

Børn- og unge-direktøren har forklaret, at hun og økonomi- og personalechefen om fredagen udtrykkeligt sagde til kommunaldirektøren, at hun skulle holde armslængde til borgmesteren, og at dette ledte til en noget ubehagelig meningsudveksling mellem dem.

Kommunaldirektøren forsøgte angiveligt at flytte dokumenter fra en sag til en anden eller 'tage dokumenter helt ud af systemet'.

Rasende topchef
Til advokatredegørelsen oplyser chefen for teknik og miljø, René Olsen, at 'kommunaldirektøren talte meget med borgmesteren i den uge, og at både han og direktøren for børn, unge og kultur havde sagt til kommunaldirektøren, at hun måske skulle tale mindre med borgmesteren og i stedet fokusere på, hvad der skulle fortælles til økonomiudvalget.'

Flere af de interviewede har givet udtryk for, at kommunaldirektøren havde været rasende over, at der var blevet taget telefonnotater - og at notaterne var blevet journaliseret, og at hun havde skældt ud – særligt chefen for teknik og miljø – og havde forsøgt at presse ansatte.

Kommunaldirektøren afviser dog, at hun havde bedt om, at akterne skulle flyttes eller slettes - og herunder heller ikke kan genkende påstanden om, at hun skulle have bedt kommunens økonomi- og personalechef om at flytte notatet.

Samtidig har kommunaldirektøren oplyst til advokaterne, at hun fandt håndteringen af sagen var skadelig for forvaltningen, borgmesteren og Byrådet.

LIVE: Pressemøde om skandale-borgmesteren

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+