Annonce:
Annonce:

Raser mod flygtning med 20 børn: - Du er dybt skadelig!

Angriber landsmand: Naser Khader kræver syrisk flygtnings arbejdsduelighed efterprøvet. Ikke godt nok bare at kalde sig selv syg

Mød Daham Al Hasan, en af hans koner og otte af hans børn. Al Hasan er flygtning fra Syrien og har 20 børn med tre koner. Han og familien i Danmark er p.t. indlogeret på en nedlagt skole. Nu er resten af børnene på vej, og Daham Al Hasan vil også have de andre koner herop. (Journalist: Karsten Gøttler/Video: Anita Graversen).
Annonce:
Følg Politik

Det er stærkt problematisk, at en syrisk flygtning kan få lov til bare at kalde sig selv syg for på den måde at undgå at arbejde og lære dansk, så han kan forsørge en stor børneflok på i alt 20 børn, hvoraf 17 er under 15 år gamle.

Sådan lyder det fra Naser Khader i et hårdt, personligt angreb på den konservative politikers syriske landsmand, flygtningen Daham Al Hasan, der til Ekstra Bladet har fortalt, at han er sygemeldt og derfor ikke kan arbejde eller lære sproget, efter han har fået asyl.

Khader stempler Daham som dybt skadelig for den folkelige opbakning til at hjælpe værdigt trængende flygtninge.

Annonce:

- Jeg synes simpelthen, han er skadelig for hele flygtningesagen. Noget af det vigtigste for flygtningepolitik er, at der er legitimitet og folkelig opbakning. Men med hans attitude og holdning skabes der modstand mod flygtninge. Det skader dem, der virkelig har behov, siger Naser Khader til Ekstra Bladet.

Ekspert: Derfor kan Daham få 20 børn og tre koner til Danmark

Vil ha’ 20 børn og tre koner til Danmark

Politikere til Daham med 20 børn og tre koner: Du skal arbejde!

- Men der er 17 børn under 15. Mener du ikke, at de skal hjælpes, nu hvor deres far er heroppe?

- Jo, men han er en underskudsforretning fra starten af. De personer, jeg har talt med fra kommunen, har jo også fortalt, hvordan alle hans børn har dårlige tænder. Det koster kommunen tusindvis af kroner. Han kunne da i det mindste sende et signal om, at nu vil han ud at knokle for at forsørge sin familie i stedet for at sige, at han ikke vil noget.

- Er det ikke et voldsomt angreb fra en folkevalgt politiker at stemple en enkelt asylansøger som skadelig?

- Det er ham, der står frem. Jeg har ikke hevet ham frem..

- Men du siger nu, at han er skadelig for hele flygtningesagen. Er det ikke et meget voldsomt angreb?

Annonce:

- Jamen, jeg mener han er dybt skadelig. Jeg tror ikke på, han er uarbejdsdygtig. Jeg mener, man skal være benhård over for ham og sige, at nu stopper vi ydelserne, ind til vi kender sagen bedre.

Naser Khader foreslår, at Esbjerg kommune nu bør tjekke Daham Al Hasans arbejdsduelighed efter og evt. stoppe udbetalingen af ydelser til ham.

- Jeg tvivler stærkt på hans lægeerklæring. Hvordan kan det være, at lige så snart, han kommer til Danmark, så kan han ikke noget som helst? Der er andre i Syrien, der har det endnu værre og har været udsat for mange ting, der er værre. Derfor mener jeg, at kommunen bør få nogle uvildige lægeinstanser til at få et nyt lægetjek. Det er for nemt at sige. ’jeg kan ikke noget.’

Derfor skal du takke Daham med de tre koner og 20 børn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: