Raser over DF-video: 'Decideret uanstændigt'

Alternativets politiske ordfører kalder det for 'decideret uanstændigt', at Dansk Folkeparti har lavet en video, hvor en islamisk udseende mand fragtes til øen Lindholm. DF-ordfører griner af det 

Se den omdiskuterede video her. Video: Dansk Folkeparti

'Decideret uanstændigt for et politisk parti'. Det er, hvad Alternativets politiske ordfører, Carolina Magdelene Maier, mener om en kampagnevideo fra Dansk Folkeparti.

I kølvandet på regeringen og Dansk Folkepartis planer om at lave et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på øen Lindholm, har DF lavet en video, hvor en mørklødet mand med islamisk hovedbeklædning fragtes til øen.

Og det er netop det med en kriminel udlænding afbilledet som en mellemøstligt udseende mand, som den politiske ordfører slår sig på.

'Hvad sker der for jer Dansk Folkeparti!? Så en kriminel udlænding er mørk i huden og bærer islamisk hovedbeklædning? Det her er decideret uanstændigt for et politisk parti', skriver Carolina Magdelene Maier på Twitter.

Havde ikke tænkt over det
Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, spørger, om det ikke bare er udtryk for 'lidt almindelig humor', og mener, at Alternativet er sygeligt besatte af hudfarve.

- Det kunne jo betyde, at I antager, at alle udviste kriminelle så givetvis skulle være brune i huden og bære islamisk hovedbeklædning?

- Naaaah... Er det ikke bare Ekstra Bladet, der antager det nu? Det synes jeg, er meget fordomsfuldt af jer, lyder det fra en smågrinende Martin Henriksen.

- Det er ikke Dansk Folkeparti, der er det?

- Nej, det kan jeg ikke se. Jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke har tænkt over det med hudfarve. Hvis andre synes, det er spændende at gå op i, så står det dem jo frit for, siger han.

Her er regeringens plan med Lindholm

Fredag er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om en ny finanslov for 2019.

Lindholm i Stege Bugt skal huse udlændinge, der er på tålt ophold og kriminelle afviste asylansøgere der har begået særlige former for kriminalitet.

Det kommer til at hedde Udrejsecenter Lindholm.

Det er Kriminalforsorgen, der kommer til at drive centeret. Politiet vil være til stede døgnet rundt, og der etableres detentionsfaciliteter, hvor anholdte kan opholde sig i kortere tid, indtil de kan transporteres væk fra øen

Etableringen af centeret vil ske trinvist frem mod 2021, hvor det forventes, at centret kan tages i brug.

Centeret vil have en kapacitet på 100 pladser med mulighed for yderligere 25 pladser. Der vil desuden blive etableret faciliteter til centrets medarbejdere og politiet.

Kilde: Finansministeriet

- I kunne jo også havde valgt en kønsneutral tændstikmand?

- Ja, men så havde vi sikkert også fornærmet et eller andet firma, der laver tændstikker, siger udlændingeordføreren.

- Så du afviser anklagerne om uanstændighed?

- Jeg kan kategorisk afvise, at man kan lægge i det, at Dansk Folkeparti siger, at alle der begår lovovertrædelser per definition er mørke i huden. Nogle af dem er. For mange af dem er.

- Men hvis vi laver en til video om Lindholm, så kan det være, vi lige ringer til Alternativet for at spørge, om de har nogle gode input til, hvordan vi skal gøre det. Måske har de et forslag til en kønsneutral tændstikmand, så der slet ikke er nogen, der bliver forurettet, siger Martin Henriksen.

Rendyrket racisme
Carolina Magdelene Maier er ikke den eneste, der har slået sig på Dansk Folkepartis video.

'Jeres usmagelige propagandavideo er rendyrket racisme. Intet mindre. Og det siger jeg uagtet at jeg også mener at udviste kriminelle udlændinge naturligvis bør søges udsendt, så snart det er muligt', skriver Balder Mørk Andersen (SF), der er folketingskandidat og rådmand på Frederiksberg rådhus.

En anden Twitter-bruger skriver:

'I er fuldkommen sindssyge. Er I bevidste om, hvad dette siger om jer som mennesker?'

'Føj for satan. Racisme', skriver en anden.

1015 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere