Redaktør: Ikke tilfældigt Søren Gade stiller op 1. maj

Venstre er trætte af, at de røde partier løber med al opmærksomheden 1. maj, mener Troels Mylenberg

Følg Politik

Det er næppe tilfældigt, at kalenderen står på 1. maj den dag Søren Gade vælger at annoncere sit comeback i dansk politik.

Det mener politisk kommentator Troels Mylenberg, der er chefredaktør på Fyns Amts Avis.

- 1. maj, hvor socialdemokraterne får stillet hele dagsorden til rådighed, irriterer de borgerlige. Det har altid provokeret især Venstre-folk.

- Derfor har man selvfølgelig spekuleret i, at det er en god dag at komme med noget, man selv betragter som en stor nyhed, siger Mylenberg.

Og det er ikke uden effekt. Selvom Søren Gade ikke stjæler hele billedet, er han med til at mudre det til, mener Mylenberg.

- Det kører med breaking-bjælke, at Søren Gade stiller op. Det gjorde det ikke i morges, da Helle Thorning-Schmidt holdt sin tale. Men det betyder ikke, at der ikke bliver sendt fra Thornings tale. Der er bare andre ting, man også skal forholde sig til, siger han.

Søren Gade stiller op for første gang, siden han gik af som forsvarsminister.

Forud for det var hans ministerium i skudlinjen på grund af den såkaldte jægerbogsag, hvor en medarbejder i Forsvarskommandoen konstruerede en arabisk oversættelse af en bog skrevet af jægersoldaten Thomas Rathsack.

Før den sag var Søren Gade en stor stemmesluger for Venstre i Vestjylland. Det tvivler Troels Mylenberg på, at han bliver igen.

- De regner formentlig med, at han er en stor stemmesluger. Det vil jeg se, før jeg tror det. Det er sker før, men der er sket meget siden, siger han.

Alligevel vurderer Mylenberg, at en plads i Folketinget vil gøre det nemmere for Søren Gade at komme på et eventuelt ministerhold, hvis blå blok vinder det valg, der kommer senest til september.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+