Regeringen: Det offentlige forbrug stiger med én procent

Regeringen gik til valg på nulvækst, men det offentlige forbrug stiger ifølge redegørelse med 1,0 procent

Et rundt nul. Så meget skulle det offentlige forbrug stige med, hvis regeringen havde fået gennemført sine valgløfter.

Men sådan er det langt fra gået. Allerede i Økonomisk Redegørelse fra december fastslog regeringen, at man ventede, at det offentlige forbrug ville stige med 0,8 procent i år - blandt andet på grund af stigende flygtningeudgifter.

Men det offentlige forbrug ender med at blive endnu højere i år, venter regeringen nu få måneder senere ifølge den seneste Økonomisk Redegørelse, som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlagde fredag.

Ifølge Økonomisk Redegørelse fra maj vil det offentlige forbrug stige med 1,0 procent i år. Næste år venter regeringen til gengæld at kunne indfri løftet om nulvækst.

Spørgsmål: I gik til valg på nulvækst, og det ender med en offentlig vækst på 1,0 procent. Hvad får jer til at tro, at det vil ende med nulvækst næste år?

- Jamen, det er jo en fremskrivning, der er lavet her. Vi opererer jo inden for de rammer, der. Mere kan jeg sådan set ikke sige. Frem til 2020 tror jeg, det er sat til en stigning på 0,5 procent.

Spørgsmål: Hvorfor er det ikke lykkedes jer at opnå nulvækst?

- Ja, det er jo, fordi der ikke er flertal i Folketinget for det. Der skal som bekendt 90 mandater til. Og så har vi måttet erkende, at der er udgifter, der stiger.

- Vi har set, at udgifterne til medicin og hospitalsbehandling er steget. Det er klart, at det også er nogle af de områder, vi selv prioriterer. Vi har afsat 2,4 milliarder kroner til sundhedsområdet i 2016. Det er en af vores prioriteringer, siger Claus Hjort Frederiksen.

13 kommentarer
Vis kommentarer