Annonce:
Annonce:

Regeringen har fået en praleportal

Oponionsredaktør Mads Kastrup er denne uges vikar på Mediebrok, hvor Ekstra Bladet går medierne og mediedebatten efter i sømmene

Annonce:
Følg Politik

Regeringen har fået sin egen hjemmeside: 'Regeringen.dk'.

Her kan man som på andre entreprenante foretagenders websites læse om hvor fortræffelige produkter, der udbydes fra netop denne producent.

'Sådan er det jo', som kommissæren engang sagde.

Ja, hvis man hedder Malaco slik, så er det sådan. Så er en praleportal normalt.

'Regeringen.dk' udbyder imidlertid politik. Og den har her for skattekroner sat en håndfuld højt lønnede kommunikationsfolk til anonymt at male ministre og deres gerninger i guldrammer. Helt aktuelt med den såkaldte 'helhedsplan'. Eksempelvis med video med Inger Støjberg: 'Styr på flygtningestrømmen,' som det hedder. Eller skatteminister Karsten Lauritzen: 'Det skal bedre kunne betale sig at arbejde'.

Det er ikke meningen, at man som borger skal deltage. Vi skal kun se på og beundre.

Annonce:

Også selv om der ikke lige frem er tale om nyt og originalt indhold. 'Regeringen.dk' er, som det hed forleden i Politikens leder, en hjemmeside, der 'flittigt bruger journalistiske virkemidler, men ikke er bundet af presseetiske principper om at fremstille indholdet kritisk, nuanceret eller lade andre parter komme til orde. Det er envejskommunikation fra et-parti-regeringen'.

Hvorfor så beskæftige sig med siden her i Ekstra Bladet, spørger den kvikke læser.

Fordi 'regerigen.dk's' mangel på debatfora, dens mangel på mulighed for at stille spørgsmål og udelukkelse af anden interaktion fortæller to interessante ting:

For det første, at Lars Løkkes regering trods IT-teknologi her henvender sig til borgerne som på enevældens tid. Oppe fra og ned. Og med borgerinddragelse som en uantagelighed. Det er kommunikationens svar på karetkørsel, vi er ude i.

For det andet ligner netop denne måde at forholde sig til offentligheden på en strategi fra Løkke-regeringen.

Statsministeren er nemmere at få i tale i anledning af Copenhagen Pride end i anledning af finanslovsforhandlinger. Han 'tweeter' og 'facebook'er' ivrigt men også her kun oppe fra og ned.

Annonce:

Allerede nævnte skatteminister Karsten Lauritzen gav måske forleden dag det ypperste eksempel på regeringens agtelse af borgerne - eller mangel på samme. Lauritzen tweetede (på forbløffende fejlfyldt dansk) i anledning af fremlæggelsen af regeringens 2025-plan:

'En god dag for DK, hvor vi via rettidigomhu, sikre at det kan betale sig og arbejde og gøre samfundskagen større!'

Det er imidlertid ikke fejlene, man skal hæfte sig ved.

Det er derimod det faktum, at Lauritzen blot et par døgns tid efter at have kundgjort, at hans departement, Skat, har ladet sig snyde for 12,3 milliarder kroner og vil opgive 14 andre milliarder i tilgodehavende, rent faktisk tror, at vi godtager, at han og hans ministerkolleger er garanter for 'rettidig omhu' og en 'større samfundskage'.

På 'regeringen.dk' kalder de 2025-planen for en 'helhedsplan'. Intet mindre.

Det er så til gengæld normalt, når produktet er politik og ikke slik. I politik påstår man gerne, hvad som helst man kan slippe af sted med.

Det er derfor, Ekstra Bladet er her: Så de ikke slipper af sted med det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: