Regeringen kommer med nyt udspil: Sådan skal ghettoer angribes

Hærværk, tyveri og trusler skal straffes ekstra hårdt i områder, der udpeges som særlige strafzoner.

Søren Pape Poulsen vil straffe nogle former for kriminalitet dobbelt så hårdt, hvis det er begået i ghettoområder. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau
Søren Pape Poulsen vil straffe nogle former for kriminalitet dobbelt så hårdt, hvis det er begået i ghettoområder. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau

Dobbelt straf for visse typer af kriminalitet begået i ghettoområder bliver en del af regeringens ghettopakke, oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Berlingske.

Hvilke typer af kriminalitet, der skal straffes dobbelt så hårdt, er tilsyneladende endnu ikke lagt fast. Det skal fastlægges i forbindelse med det tilhørende lovgivningsarbejde i Folketinget.

Gellerup ved Aarhus er blandt de største almennyttige boligområder på ghettolisten. Foto: Claus Bonnerup Samfund Analyse: Flertal af forældre i ghettoer uden arbejde

Men justitsministeren peger dog på nogle af de typer af kriminalitet, som regeringen ønsker straffet hårdere for at bekæmpe ghettoer.

- Det kan være hærværk, tyveri og trusler, som er årsagen. Det betyder så, at hammeren falder ekstra hårdt i de områder, siger Søren Pape Poulsen til avisen.

'Fornuftigt'
Regeringen til ikke selv udpege de områder, der fremover skal være særlige strafzoner, hvor forbrydelser straffes ekstra hårdt.

Det skal vore op til den enkelte politimester at beslutte, hvornår og hvor de skærpede strafzoner skal oprettes, oplyser Berlingske.

Dansk politik Radikale agter at stemme for skrappere krav til sammenføring

Dansk Folkeparti vil ikke kommentere strafzonerne, før partiet har set regeringens samlede forslag. 

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, siger til avisen, at partiet mener, at idéen lyder 'fornuftig'.

Ghettoudspillet, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) varslede i sin nytårstale, offentliggøres i løbet af få dage.

412 kommentarer
Vis kommentarer