Regeringen lover borgere flere rettigheder hos Skat

En plads hos Ombudsmanden, kortere sagsbehandling og et kodeks for de ansatte er del af ny lovpakke

Der kommer et skattekontor hos Ombudsmanden, fokus på sagsbehandlingstider og flere ressourcer til Skat som led i ny aftale.

Det er regeringen og en stribe aftalepartier blevet enige om tirsdag. Pakken har fokus på at styrke borgernes rettigheder hos Skat.

- Vi tager en række initiativer, som samlet set stiller borgere og virksomheder stærkere. Det øger deres retssikkerhed, og jeg er i særdeleshed glad for, at et bredt flertal i Folketinget er med, siger Karsten Lauritzen (V).

En styrkelse af retssikkerheden er et af de vigtigste redskaber, når det kommer til at genoprette tilliden til Skat, mener han.

Pakken indeholder blandt andet en afdeling hos Ombudsmanden, der er dedikeret til skattesager, et adfærdskodeks for ansatte i Skat, og at Skat vil betale sagsomkostninger, hvis myndigheden taber en sag.

Som led i pakken bliver der også indført en ny sagsbehandlingsgaranti, der skal sikre kortere sagsbehandlingstid hos Skat.

- For at kunne nedbringe sagspuklen og indføre en sagsbehandlingsgaranti, skal der tilføres flere ressourcer til Skatteankestyrelsen, står der i aftalen.

På de større linjer indebærer pakken, at der skal nedsættes et såkaldt Skattelovråd bestående af en håndfuld eksperter inden for skattelovgivning. Rådet skal belyse og rådgive om spørgsmål, der rettes fra skatteministeren.

- Skat skal helt grundlæggende fokusere på kerneopgaven, som er at inddrive skat på en ordentlig og fair måde. De seneste år er antallet af opgaver steget, og resultatet af arbejdet er mildest talt ikke imponerende.

- Derfor håber jeg, at vi med denne aftale nu får Skat tilbage på sporet med borgernes retssikkerhed in mente, siger Merete Riisager

Pakken hedder officielt Retssikkerhedspakke II og er indgået af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Konservative.

Pakken følger efter Retssikkerhedspakke I, der blev præsenteret i september. Endnu en pakke er på vej til efteråret.

1 kommentar
Vis kommentarer