Regeringen lover milliarder til velfærd og uddannelse

Ifølge Ritzaus oplysninger lægger regeringen op til et løft af velfærd og uddannelser på 5,4 milliarder kroner i sit finanslovsudspil

Foto: Ritzau Scanpix.
Foto: Ritzau Scanpix.

Der er milliarder på vej til velfærd og uddannelser i Danmark.

Det lover den socialdemokratiske regering i forbindelse med sit finanslovsudspil, skriver Ritzau tirsdag aften.

Helt præcist skal velfærden og uddannelserne styrkes med 5,4 milliarder.

En stor del af de penge er dog allerede offentliggjort i forbindelse med tidligere aftaler.

- Vi sikrer et reelt løft af vores velfærd. Efter flere år, hvor pengene ikke har fulgt med befolkningsudviklingen, sætter vi nu en ny retning, skriver finansminister Nicolai Wammen (S) i finanslovsforslaget.

Foto: Socialdemokratiet Dansk politik Det bliver aldrig 'Arnes tur': Kan gå på efterløn i stedet for Mette-model

Af de 5,4 milliarder til velfærd og sundhed er 2,2 milliarder allerede offentliggjort i forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi, mens 1,5 milliarder kroner er offentliggjort i forbindelse med den økonomiske aftale med regionerne.

Ud over det afsættes der 300 millioner kroner til at ansætte flere sygeplejersker. Yderligere 300 millioner kroner afsættes til et midlertidigt tilskud til fattige børnefamilier.

På uddannelsessiden er der fundet 700 millioner kroner til at afskaffe omprioriteringsbidraget.

Ud over de øgede udgifter til velfærd og uddannelse fremhæver regeringen i sit finanslovsforslag 1,2 milliarder kroner til politi og anklagemyndigheden og 1,5 milliarder kroner til genopretningen af skattevæsnet.

Dertil kommer en milliard kroner til grøn forskning og 2,1 milliarder kroner til en pulje, der blandt andet dækker minimumsnormeringer.

Mette Frederiksen har svært ved at blive konkret, når det gælder valgløfter og indfrielse. Foto: Claus Bonnerup Dansk politik Sylte-Mette udskyder valgløfter

Dansk politik OVERBLIK: Sådan fordeler regeringen pengene

161 kommentarer
Vis kommentarer