Regeringen rydder op i ældreplejen for at forhindre konkurser

Efter 38 konkurser siden 2013 vil regeringen drøfte ældreplejen med KL, FOA, Dansk Industri og partierne

Arkivfoto: Colourbox
Arkivfoto: Colourbox

Regeringen vil sanere ældreplejen, hvor 38 private firmaer siden 2013 er lukket. Derfor drøfter regeringen sagen med KL, de politiske partier og flere organisationer.

Det siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) om, at regeringen vil forebygge de mange konkurser i ældreplejen.

Det sker ved et doorstep (pressemøde) i Økonomi- og Indenrigsministeriet med ældreminister Thyra Frank (LA) og innovationsminister Sophie Løhde (V).

- Det er forståeligt, at kommunerne udliciterer og konkurrenceudsætter, fordi de selvfølgelig gerne vil levere så god kvalitet som muligt, siger Simon Emil Ammitzbøll.

- Men der har været udfordringer med store udbud, hvor der har været meget få leverandører, så konkurrencen kunne derfor have været bedre, siger han.

Kommunerne har lagt lovlig meget vægt på at presse prisen, mener Sophie Løhde.

- Pris er vægtet meget højt sammenlignet med kvalitet, siden man lavede reglerne i 2013. Mange kommuner har for stort fokus på prisen. Derfor tager regeringen et serviceeftersyn, siger Sophie Løhde.

Regeringen har ikke flere penge med til kommunerne, påpeger Simon Emil Ammitzbøll.

- Det er ikke et pengespørgsmål. Det er et spørgsmål om højere kvalitet, siger økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll.

Regeringen vil drøfte sagen med partierne, så den skal være slut til sommer.

En undersøgelse af de nuværende regler, der blev indført under S-R-SF-regeringen, peger på, at kommunerne lægger for meget vægt på prisen, mener Sophie Løhde.

Derudover vil regeringen gå i dialog med KL om de anbefalinger til forebyggelse af konkurser, som KL selv har aftalt med erhvervsorganisationerne.

- Vi vil drøfte med kommunerne, om anbefalingerne er tilstrækkelige, og hvordan kommunerne vil sikre, at alle efterlever anbefalingerne ude i landets 98 kommuner, siger hun.

Også organisationerne FOA, Dansk Industri og Dansk Erhverv tages med på råd i den kommende tid.

13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere