Regeringen: Skat skal ud af folks haver

Skat skal ikke længere have lov til at kontrollere sort arbejde på privat grund uden dommerkendelse

Hvis det står til skatteminister Karsten Lauritzen skal Skat fremover have en dommerkendelse, hvis de vil foretage kontroller på privat grund. (Foto: Per Rasmussen)
Hvis det står til skatteminister Karsten Lauritzen skal Skat fremover have en dommerkendelse, hvis de vil foretage kontroller på privat grund. (Foto: Per Rasmussen)

Regeringen vil smide Skat ud af folks haver.

Med et lovforslag, som regeringen i dag sender i høring, vil regeringen totalt afskaffe muligheden for at kontrollere sort arbejde uden dommerkendelse, som blev indført under heftigt debat af SRSF-regeringen i 2012.

Det skriver Berlingske.

- Det her er en meget principiel sag og et kedeligt billede på, hvordan beføjelserne til Skat har udviklet sig i en forkert retning. Tingene er simpelthen skredet, og jeg ville som borger finde det dybt, dybt krænkende, hvis Skat gik ind i min have uden at have en dommerkendelse med sig,« siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Berlingske.

Vedtages lovforslaget skal Skat fremover have en dommerkendelse, før det er muligt at gå ind på privat grund for at undersøge, om der foretages sort arbejde på igangværende byggerier.

- Som skatteminister kan jeg bare ikke stå på mål for, at man har et system, hvor politiet skal have en dommerkendelse, hvis de skal ind og undersøge folks ejendom, men hvor Skat bare kan få adgang, siger Karsten Lauritzen.

Frem til 31. december 2014 blev beføjelsen i alt brugt 747 gange, mens Skat i første halvår af 2015 i alt har kontrolleret 103 virksomheder gennem 73 kontrolbesøg på privat grund uden dommerkendelse.

Ingen af sagerne har dog endnu ført til hverken skattesmæk eller advarsler

133 kommentarer
Vis kommentarer