Regeringen vil afsætte 50 millioner til at bekæmpe ensomhed

Penge er tiltænkt at gå til kulturlivet og foreninger på socialområdet for at bekæmpe ensomhed og isolation

Socialminister Astrid Krag (S) mener, at socialt udsatte er i særlig risiko for at opleve ensomhed som følge af de nuværende coronarestriktioner. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Socialminister Astrid Krag (S) mener, at socialt udsatte er i særlig risiko for at opleve ensomhed som følge af de nuværende coronarestriktioner. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Regeringen vil afsætte 50 millioner kroner, der blandt andet skal gå til at bekæmpe ensomhed og isolation under coronaudbruddet.

Pengene er tiltænkt at gå til kulturlivet og foreninger på det sociale område. Det fortæller socialminister Astrid Krag (S) og kulturminister Joy Mogensen (S) på et pressemøde.

- Vi ved, at den nuværende situation kan føre til ensomhed og isolation. Især for sårbare unge og ældre. Det er en hård tid, vi går ind i.

– Kampen mod ensomhed og isolation skal komme bredt ud i samfundet, så vi kommer igennem den her tid, siger Astrid Krag.

Udspillet kommer, dagen før at forsamlingsloftet bliver sænket til 10 fra 50.

Det gælder dog ikke det sociale område. Det tæller blandt andet herberger, kvindekrisecentre, varmestuer, botilbud og væresteder.

Ud over at færre må samles på samme sted, har sundhedsmyndighederne samtidig opfordret til, at man indsnævrer sin sociale omgangskreds.

Der er lagt op til, at Folketingets partier skal inddrages i forhandlinger om, hvordan de 50 millioner kroner skal fordeles.

Venstres socialordfører, Marie Bjerre, synes dog, at regeringen handler for sent.

- Det kan jo ikke komme bag på regeringen, at der kommer en anden bølge af corona, og at der ville komme nye restriktioner, siger hun.

- De nye tiltag for den her gruppe skulle jo have været klar i forbindelse med, at man kommer med nye restriktioner. Det er allerede i morgen, at forsamlingsforbuddet træder i kraft.

I foråret blev der afsat 250 millioner kroner til lignende indsatser, da samfundet blev lukket mere eller mindre ned.

De 50 millioner kroner skal ses som et supplement. Det er regeringens plan, at pengene skal ud og arbejde i år.

- For voksne og seniorer vil det kræve sammenhold og kreativitet at holde fællesskaberne i gang, siger kulturminister Joy Mogensen.

- Den ensomhed, som i normale tider er et stort problem for mange, risikerer at blive det for endnu flere.

– Så løsningen er flere fællesskaber på en coronasikker måde. Foreninger har siden marts vist, at de kan noget særligt i forhold til at skabe fællesskaber, siger hun på pressemødet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+