Annonce:
Annonce:

Regeringen vil prioritere forsvar, sundhed og uddannelse

SVM-regeringen har tre hovedområder, som den vil fokusere på frem til sommer. Det fremgår af pressemøde

Regeringen har tre hovedprioriteter frem mod sommeren, forsvar, sundhed og uddannelse. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Regeringen har tre hovedprioriteter frem mod sommeren, forsvar, sundhed og uddannelse. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Der er tre hovedprioriteter for SVM-regeringen frem mod den kommende sommer, og det er forsvar, sundhed og uddannelsesområdet.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) fredag på et pressemøde, der afholdes i Værløse i forbindelse med et regeringsseminar.

Om uddannelsesområdet siger statsministeren:

- Vi taber for mange børn og unge på gulvet. Det er vores meget klare vurdering, at der er behov for grundlæggende forandringer i den måde, vi driver uddannelse på i vores land.

Regeringen vil blandt andet skære et år af op mod halvdelen af kandidatuddannelserne.

- Erhvervsuddannelserne skal i centrum, og vi skal skabe nye og fleksible og attraktive uddannelsesveje for alle unge. Samtidig med at man skal have mulighed for at uddanne sig i løbet af arbejdslivet, siger hun.

Annonce:

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) siger om sundhedsområdet, som han tidligere har stået i spidsen for som minister:

- Hvis vi sammenligner det danske sundheds- og sygehusvæsen med det for 20 år siden, så er det på alle parametre blevet bedre.

- Vi ønsker at være en regering, hvor vi også om 20 år kan se tilbage og konkludere, at handling i nutiden skaber en bedre fremtid.

- Mange tænker, at det hele nok skal holde vores tid ud, og det gør det såmænd også nok. Men hvis sundhedsvæsenet er udfordret, er der brug for en komplet renovering, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen er i øjeblikket i gang med at forhandle om en akutpakke til sundhedsvæsenet. Regeringen vil til og med næste år afsætte to milliarder kroner til akutplanen.

På forsvarsområdet er det en prioritet for regeringen at få lavet et nyt forsvarsforlig, eftersom det nuværende udløber til nytår.

Annonce:

Her har der været stor politisk ballade om finansieringen, fordi regeringen på et tidspunkt gjorde det til et krav, at partierne skulle acceptere afskaffelsen af store bededag som finansiering, hvis de ville være med til forhandlingerne.

Regeringen blødte senere op på det punkt.

- Vi ved, at vi har et flertal for den finansiering, vi har anvist, så kommer vi til at drøfte det undervejs, selvfølgelig gør vi det.

- Pengene har vi skaffet en del af, og så kommer vi til at drøfte resten med Folketingets partier, siger forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Modstanden mod afskaffelse af store bededag er massiv, men statsministeren afviser pure, at det er et problem, at det ikke blev nævnt med et ord i valgkampen

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Regeringen vil ikke tjekke, om pengene stemmer i statskassen, som man ellers plejer at gøre, når der kommer en ny regering. Hør interview med finansminister Nicolai Wammen (S) i 'Ingen kommentarer' herunder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: