Regeringen vil tage kontanthjælpen fra dømte bandemedlemmer

Regeringen vil nu se nærmere på de mange bandemedlemmer, der er på kontanthjælp

I kampen om at komme bandekriminaliteten til livs vil regeringen nu se nærmere på de mange bandemedlemmer, der er på kontanthjælp. 

Det fortæller beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til TV2:

- Er man bandemedlem, og bliver man dømt for banderelateret kriminalitet, så skal det have konsekvens i forhold til ens offentlige ydelser. 

- Jeg går efter, at man efter at have udstået sin straf skal ned på en ydelse, som minder om integrationsydelse – altså den lavest mulige ydelse.

Det er Dansk Folkeparti, der er kommet med forslaget, som helt konkret vil betyde, at dømte bandemedlemmer kommer i karantæne i en femårig periode, hvor det ikke vil være muligt for dem at modtage kontanthjælp.

Bande-ekspert er skeptisk
Dansk Folkeparti har regeringens støtte, og derfor ser det ud til, at der er et flertal bag forslaget. Men det er ikke alle, der tror på den ønskede effekt ved at fratage dømte bandemedlemmer kontanthjælpen. Line Lerche Mørck er forsker i bande-intervention ved Aarhus Universitet, og hun er bekymret over forslaget:

- De unge mennesker har en kontakt til jobcentret, når de skal op og modtage deres hjælp. Ved at fratage dem det mister de den sidste kontakt til systemet. Den kontakt, der kan være nerven i forhold til at få dem ud af bandemiljøet og få dem videre i et godt liv, fortæller hun.

Der er dog en hage ved udspillet, som Dansk Folkeparti vil bringe med til forhandlingsbordet i næste uge. Det er nemlig ulovligt at fjerne alle sociale ydelser for en borger ifølge Grundloven.

Derfor skal der i næste uge også drøftes, hvad de dømte bandemedlemmer så skal have i stedet for. 

 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen